Bioscoop tip: Mijn mama is in Amerika

Jean gaat voor het eerst naar school en maakt allerlei nieuwe dingen mee. Ondertussen weet hij nog steeds niet waar zijn moeder is gebleven. Tot zijn buurmeisje hem de geheime kaarten voorleest die zijn moeder stuurt uit verre landen. Jean fantaseert er in deze animatiefilm spannende avonturen bij, maar hoe zit het nu echt...? 

'Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet' [5+, Nederlands gesproken] is vanaf 11 februari te zien in de volgende bioscopen:

Amersfoort, De Lieve Vrouw
Amsterdam, Rialto
Amsterdam, EYE
Amsterdam, FilmHallen
Apeldoorn, Filmtheater Gigant
Deventer, Filmhuis De Keizer
Hoorn, Cinema Oostereiland
Maastricht, Lumière Cinema
Nijmegen, LUX

  • Special Mention (Jury) -  Annecy International Animated Film Festival (2013)
  • Best European Film (Jury) - European Children's Festivals Association (ECFA) at Lucas International Children's Film Festival (2013)
  • Grand Prix - Yerevan International Film Festival ( 2013)
  • Best Feature Film (Jury - Coup de Coeur) - Festival Voix d'Étoiles de Port-Leucate (2013)
  • Nominatie César filmprijs in de categorie 'Beste Animatiefilm' (2014)

 

'Mijn Mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet' is gebaseerd op het gelijknamige populaire Franse stripboek uit 2007. Het boek is al in 7 landen vertaald en won in 2009 als eerste striboek de 'Deutscher JugendLitteratur Preis' (prijs voor het Beste Jeugdboek in Duitsland). 

Voor scholen

De film is bij uitstek geschikt om als schoolvoorstelling in te zetten (groep 3/4) met het gratis lesmateriaal dat beschikbaar is. Wilt u met uw school 'Mijn mama' bezoeken? Neem dan contact op met Cinekid.
Leerkrachtenhandleiding
Les voor het digibord

'Mijn Mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet' is de vierde release die voorkomt uit de bijzondere samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE, en die wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek, maar die commercieel net niet aantrekkelijk genoeg werden bevonden om in de bioscoop te worden uitgebracht.