In de bioscoop: Hocus Pocus met Alfons Alfrink (4+)

Verwacht: Hocus Pocus met Alfons Alfrink (4+)

De 6-jarige Alfons Alfrink droomt ervan om zijn eigen hond te hebben. Het liefst precies één zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein voor zo'n grote verantwoordelijkheid. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom waar te maken. Helaas gaat dat niet zo makkelijk als hij had gedacht. Zal zijn wens in vervulling gaan?

Hocus Pocus met Alfons Alfrink [Nederlands gesproken] is in december en januari nog te zien in de volgende bioscopen:

Filmtheater Cinebergen (Bergen)
Filmhuis De Spiegel (Heerlen)
Filmhuis Zevenaar
Filmhuis Purmerend

Download hier de Hocus Pocus kleurplaat.

Over de regisseur
Hocus Pocus met Alfons Alfrink is een film van Torill Kove. Kove werd in 2005 genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Animated Short met de film My Grandmother Ironed the King’s Shirts. Twee jaar later won zij deze Oscar met de korte animatiefilm The Danish Poet. Hocus Pocus met Alfons Alfrink is haar speelfilmdebuut.

'Hocus Pocus met Alfons Alfrink' is de derde release die voorkomt uit de bijzondere samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE, en die wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek, maar die commercieel net niet aantrekkelijk genoeg werden bevonden om in de bioscoop te worden uitgebracht.