Cinekid tipt: Nieuwe apps in het AppLab

Blek in het Cinekid AppLab

Cinekid AppLab is het (gratis!) hulpmiddel om mooie, creatieve, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor jonge kinderen. Alle apps zijn door Cinekid beoordeeld zijn en aanbevolen. Met AppLab kun je per leeftijd van het kind heel precies zoeken naar geschikte apps bij verschillende categorieën of thema’s. Cinekid AppLab is zowel verkrijgbaar in de iTunes store als de Google Play store.

Hierbij drie app tips uitgelicht: Squiggles, Planten en Blek

SQUIGGLES! (3-5)

In deze vrolijk vormgegeven app is het de taak voor kinderen om de tekeningen af te maken. Teken de gaswolken die uit de auto’s komen, zodat zij op volle snelheid er vandoor kunnen of zorg dat de bloemen regen krijgen door wolken te tekenen. Er zijn 13 verschillende tekeningen die je af kan maken, maar er is ook de mogelijkheid om zelf een tekening te maken die vervolgens in beweging wordt gezet. Kinderen kunnen in Squiggles hun creativiteit kwijt en met het compleet maken van de tekeningen ontwikkelen zij de fijne motoriek. Download Squiggles! via het Cinekid AppLab gratis in de iTunes store. Let op: de app is momenteel alleen Engelstalig.

PLANTEN (DOOR TINYBOP) (6-8)

Met Planten leren kinderen speelsgewijs de natuur beter kennen. Per seizoen zie je wat er gebeurt met de planten, bomen en dieren. Daarnaast kun je ook zien hoe het er onder de grond uit ziet. De app is mooi geanimeerd en is intuïtief. Kinderen kunnen overal op klikken en ontdekken zo hoe verschillende planten en bomen heten. Daarnaast is er in de zijkant van het scherm aanvullende informatie over een aantal planten te vinden waarin onder andere de verschillende fases zijn uitgebeeld die een plant doormaakt. Download Planten via het Cinekid AppLab in de iTunes store (€ 1,79).

BLEK (8+)

Blek is een uitdagend spel waarbij je een oproep moet doen op je ruimtelijk inzicht. In elk level moet je de zwarte lijn met de gekleurde rondjes verbinden. Let op! Want de zwarte lijn mag niet in aanraking komen met de zwarte gaten, anders verdwijnt je zwarte lijn. Het is met deze app een kwestie van erin komen, maar als je eenmaal doorhebt hoe je de gekleurde rondjes met elkaar verbindt gaat het makkelijker. De levels worden echter wel alsmaar lastiger. Blek kan goed onder begeleiding gespeeld worden, want voor zowel kinderen als volwassenen is het leuk om te spelen. Download Blek via het Cinekid AppLab in de iTunes store (€ 0,89) of in de Google Play store (€ 2,19).

Klik hier voor meer AppLab tips.