Cinekid aanwezig bij Ars Electronica festival in Linz

Cinekid aanwezig bij Ars Electronica festival in Linz

Film:Lab Shaping the Future

WAT?

Film:Lab is een internationale Masterclass van 3-9 September tijdens het Ars Electronica festival in Linz, Oostenrijk waarbij met behulp van Nederlandse workshops verschillende oude en nieuwe filmtechnieken onderzocht worden. Aan het Film:Lab doen ongeveer 15 jongeren mee uit 5 verschillende landen die samen zullen gaan werken aan een film. De voertaal is Engels.

Het thema van het Ars Electronica festival dit jaar is Change, en ook de film zal gaan over “de wereld van morgen, en wat er nodig is om te veranderen” terwijl er ondertussen nieuwe manieren van filmproductie worden onderzocht onder begeleiding van jonge filmmakers. Verschillende nieuwe lenzen en perspectieven worden getest zoals filmen met drones of juist met microscopen maar ook animatie-, greenscreen-, en postproductietechnieken zullen onderdeel uitmaken van de week.

Het uiteindelijke doel zal zijn om met het internationale team een korte film te maken van 5 tot 10 minuten waarbij een combinatie van technische innovatie en duurzame sociale en ecologische ideeën getoond worden.

De achterliggende motivatie voor het ontwikkelen van dit project is dat het terrein van filmproductie momenteel sterk in ontwikkeling is en onderhevig aan constante veranderingen die ook inpakt hebben op de wereld buiten de film industrie: camera’s worden steeds kleiner en mobieler en zijn een vanzelfsprekend onderdeel van ons private en publieke leven. Hiernaast wordt een breed scala aan verschillende nieuwe formats uitgeprobeerd en geïmplementeerd, denk bijvoorbeeld aan reality-programma’s en talent shows. De workshops in Film:Lab gaan enerzijds terug naar de basis van het filmmaken maar verkennen tegelijkertijd ook de nieuwste toepassingen.

WIE ORGANISEERT DIT?

Film:Lab wordt georganiseerd door Stichting Cinekid, Ars Electronica U19 Create Your WorldDeutscher Multimediapreis für Kinder und Jugendliche – MB21, en C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány.