Over de redactie

 

Van maart tot juni 2016 zal de redactie van Enter the Writers hier bloggen over hun bevindingen. De redactie wordt geleid door Anna van Leeuwen. De redacteuren zijn: Marian Cousijn, Dirk Vis, Marloeke van der Vlugt, Kaweh Modiri en Marijn van der Jagt.

 
Anna van Leeuwen (1982) is freelance kunstredacteur en recensent voor de Volkskrant. Ze studeerde Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte in de redactie van kunstmagazines Mister Motley, Tubelight en All About Art. Van 2013 tot 2015 was ze hoofdredacteur van Kunstbeeld. Op hard//hoofd publiceert ze reportages en korte verhalen.

 
 
 
 
 
 
 

Marian Cousijn (1987) is kunsthistoricus. Ze volgde de MA Museumconservator en werkt o.a. voor het Stedelijk Museum Amsterdam, Upstream Gallery en De Correspondent. Voor De Correspondent schrijft ze over kunst die de actualiteit en de wereld beter doet begrijpen. Samen met Ernst-Jan Pfauth presenteert ze de kunsttalkshow Artfest.

 

 

 

 
 
 
 
Dirk Vis (1981) is schrijver, redacteur van literair tijdschrift De Gids en docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie en Design aan het Sandberg Instituut. Vis publiceerde essays, verhalen en bewegende gedichten in o.a. De Gids, De Groene Amsterdammer en De Correspondent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marloeke van der Vlugt (1971) is kunstenaar en onderzoeker. Ze studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, scenografie aan de Goldsmith's Academy in Londen en choreografie bij het Laban Centre in Londen. Sindsdien werkt ze als zelfstandig kunstenaar en ontwikkelt interactieve en performatieve installaties. Bij DasArts specialiseerde ze zich in de relatie tussen technologie en performance kunst. Ze is verbonden als onderzoeker en tutor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2015 verscheen haar boek Performance as Interface|Interface as Performance.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaweh Modiri (1982) is een Nederlandse beeldend kunstenaar, filmmaker en schrijver van Iraanse afkomst. In 2010 studeerde hij af aan de afdeling Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie met de film Mijn inbreker en ik. In april 2012 verscheen zijn debuutroman Meneer Sadek en de Anderen bij uitgeverij Thomas Rap. Zijn speelfilmdebuut Bodkin Ras ging in wereldpremière tijdens Film Festival Rotterdam en werd bekroond met de FIPRESCI international critics award.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marijn van der Jagt (1963) is dramaturg en kunstjournalist. Voor Vrij Nederland schrijft ze beschouwingen over theater, televisie, films en thrillers (o.a. voor de jaarlijkse Detective & Thrillergids). Daarnaast werkt ze in het theater als dramaturg en eindregisseur. Ze houdt ervan om verhalen en beelden te ontrafelen en te duiden, en het opbouwen van de spanning is net zo belangrijk bij een literaire thriller als bij een beeldende theatervoorstelling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Domein voor Kunstkritiek zet zich sinds 2004 in voor een kritiek van de toekomst. We staan voor het herijken en verrijken van de onafhankelijk reflectie op kunst. We zien onszelf als de aanjager binnen de netwerken van media, opleidingen en culturele instellingen die zich op vernieuwende wijze inzetten voor een betekenisvol en breed gevoerd gesprek over kunst. We bieden denkers en schrijvers de kans hun talenten te exploreren. Ons werkterrein omvat alle mogelijke kunstdisciplines, zowel dans, theater, muziek als de beeldende kunst, film, architectuur en literatuur.