Meld je aan voor de Kids & Docs Workshop 2018

Dutch participants only!
In maart organiseren IDFA en Cinekid met steun van het NPO-fonds weer de Kids & Docs Workshop. In acht weken tijd werken verschillende filmmakers aan een gedegen filmplan. Deze dienen ze in juni in bij het NPO-fonds voor een realisatiebijdrage.

Tijdens de workshop worden de plannen individueel en gezamenlijk besproken. Daarnaast worden verschillende gastsprekers uitgenodigd ter inspiratie en krijgen de filmmakers de mogelijkheid hun filmplan te pitchen aan een panel van kinderen.
 
Meld je uiterlijk maandag 29 januari aan voor de workshop.
 

Profiel deelnemers
- Makers voelen de ambitie om zich verder te ontwikkelen op het gebied van de jeugddocumentaire.
- Makers hebben affiniteit met de belevingswereld van kinderen en ideeën over de manier waarop dit vertaald kan worden in een jeugddocumentaire van deze tijd die de doelgroep bereikt.
- Uit eerder werk blijkt voldoende kwaliteit, de voorkeur gaat uit naar makers die een stap willen zetten in de ontwikkeling van hun auteurschap.

Selectieprocedure
De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van ingestuurd materiaal (synopsis, motivatie en eerder werk). Daarbij spelen ook opleiding en ervaring (cv) een rol. Begin februari is bekend welke makers doorgaan naar de workshop. De workshop start begin maart en eindigt eind april. Dan is er nog ruimte om na de workshop het plan verder te ontwikkelen zodat het in juni kan worden ingediend bij het NPO-fonds voor een realiseringsbijdrage.

Verder goed om te weten:
- Makers en plannen worden voorafgaand aan de workshop gekoppeld aan de deelnemende omroepen en eventuele producenten.
- Voor het in te dienen plan geldt dat de makers een start moeten hebben gemaakt met de research en een of meerdere hoofdpersonen op het oog hebben. In het aanmeldformulier kun je aangeven welke research al is gedaan.
- De originaliteit van het idee, de filmische benadering van het onderwerp en de uitwerking van de thematiek zijn doorslaggevend bij de selectie, evenals het talent van de makers.
- Onderwerpen die een bredere blik op onze samenleving bieden, genieten speciale belangstelling.
- Per deelnemer mag slechts één voorstel worden ingediend. 
- Per voorstel wordt één deelnemer tot de workshop toegelaten (geen duo’s). 
- Houd rekening met selectiegesprekken begin februari.
- Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
- De workshop start begin maart. De deelnemers komen één keer per week bij elkaar. Deelnemers moeten daarnaast ook tijd vrijmaken voor het maken van de workshopopdrachten die wekelijks worden gegeven. Je kunt ervan uitgaan dat deelname aan de workshop 2 à 3 dagen in de week kost.

Deadline voor aanmelding is maandag 29 januari. Je dient je eerst te registreren voor een MyIDFA-account om je aan te kunnen melden.

 

Ga naar het aanmeldformulier


 
Vragen? Stuur een email naar professionals@cinekid.nl of idfacademy@idfa.nl.
 
De Kids & Docs Workshop wordt georganiseerd door IDFA en Cinekid met steun van het NPO-fonds.