Nominaties Cinekid Kinderkast bekend

Nominaties Cinekid Kinderkast bekend

 

De vakjury heeft de zes genomineerden voor de prestigieuze Cinekid Kinderkastprijzen bekend gemaakt. De Kinderkastprijzen worden uitgereikt aan de beste Nederlandstalige jeugdtelevisieprogramma’s van het afgelopen jaar in de categorieën fictie en non-fictie. Genreoverstijgend wordt tevens de UPC Gouden Cinekid Kinderkast uitgeloofd aan het beste jeugdtelevisieprogramma. De winnaar van deze prijs ontvangt een geldbedrag van € 7.500.

 

Er zijn dit jaar 63 televisieprogramma’s ingestuurd voor een Cinekid Kinderkastprijs. De vakjury, bestaande uit Lisa Wade, Christine van Stralen, Pieter Verhoeff, Anneke de Lind van Wijngaarden en Jenny Booms, selecteert daaruit de genomineerden voor de juryprijzen fictie en non-fictie.

 

CINEKID KINDERKAST GENOMINEERDEN VAKJURY 2012:

FICTIE

  • Doctor Cheezy

Regie:Margien Rogaar

Omroep: VPRO

  • Hoe overleef ik…

Regie: Remy van Heugten en Ties Schenk

Omroep: AVRO

  • Mina Moes

Regie: Mirjam de With

Omroep: VPRO

 

NON-FICTIE

  • Heibel Langs de Lijn

Regie:Ewoud Genemans en Katrien ter Beek

Omroep: KRO

  • Klokhuis maakt geschiedenis

Regie:Yvonne Smits, Niek Barendsen en Vincent Schuurman

Omroep: NTR

  • Mijn vader is…

Regie:Jack Valkering

Omroep: VPRO

 

Naast de vakjury is er een publieksjury; kinderen kunnen van 4 tot en met 25 oktober hun stem uitbrengen op www.cinekid.nl/kinderkast.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 26 oktober maakt Cinekid de winnaars van de jury- en  publieksprijzen bekend.

 

Over Cinekid

Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de Jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid tot een prestigieus internationaal festival. Het Amsterdamse festival komt naar de kinderen toe met satellietfestivals door heel Nederland.

 

Niet alleen kinderen en hun ouders profiteren van de kennis en inzet van Stichting Cinekid. Tijdens het festival worden ook seminars georganiseerd en is het een ontmoetings- en marktplaats voor Nederlandse en internationale mediaprofessionals en de media-industrie. Het Europese MEDIA-programma koos Cinekid als platform ter ondersteuning van de media-industrie die zich richt op jong publiek.

 

Gedurende het jaar ontwikkelt de educatieafdeling workshops en lesprogramma’s met innovatieve middelen.

 

#Cinekid, #Kinderkast, #Nominaties

// Einde bericht