UNICEF

In het kader van het 25-jarig jubileum van de kinderrechten in 2014 organiseert UNICEF volgend schooljaar een nieuw landelijk filmfestival; Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Kinderen maken hiervoor zelf filmpjes met als thema een van de 54 kinderrechten. Basisscholen uit het hele land kunnen aan het project deelnemen, ook via Cinekid.

Meer over Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan het project:

  1. Via Cinekid: een workshopleider van Cinekid komt op school of op locatie langs voor de workshop Animatiewerkplaats. Hierin werken de kinderen gezamenlijk aan een stop motion film, met als thema één van de 54 kinderrechten.

  2. Zelfstandig een film maken: voor het project is interactief online lesmateriaal ontwikkeld. In het online Filmlab leren de kinderen over onder meer de theorie van film maken, beeldtaal en scriptschrijven. Een school kan met dit lesmateriaal geheel zelfstandig een film maken.

  3. Met een filmcoach van UKRFF: tegen een kleine vergoeding kan een school een filmcoach inhuren, die de film in slechts één dagdeel op school opneemt.

Het eindresultaat (filmduur: maximaal vijf minuten) gaat in de lokale bioscoop in première en maakt tevens kans op een plek in de grote finale in Utrecht in juni 2014.

Meer info via Cinekid op 020 - 531 78 91 of via UKRFF op www.krff.nl.