Nieuws

Een festival vol dieren

De 32ste editie van ons festival zit bomvol met producties over dieren, de natuur en de huidige mediajungle waarin we leven.

Hieronder vind je een beestachtige greep uit ons uitgebreide aanbod!

CineMeow: De Aristokatten
Een deftige dame woont in Parijs met haar raskatten. Als haar butler erachter komt dat ze al haar bezittingen wil nalaten aan de dieren, is hij woedend. Hij moet en zal die erfenis krijgen en verzint een plan om van die rotkatten af te komen door ze te ontvoeren. Hoe zal deze romantische Disney-klassieker aflopen? Onderdeel van de speciale Cinekid-CineMeow kattenfilmdag op maandag 22 oktober.  

Koop hier je tickets

De wilde stad
Stadsbewoner Abatutu de kat gidst je door de straten van Amsterdam, waar de natuur dichterbij is dan je denkt, je moet alleen écht goed kijken. Dan zie je bijvoorbeeld een hongerige rat in een pizzadoos, een Amerikaanse rivierkreeft die brutaal langs een sjiek hotel kuiert en reigers die op de markt keurig wachten op hun diner.Op 21 oktober kan je na afloop al je vragen over de film stellen aan dierentrainster Sabine van der Helm en producent Ignas van Schaick. Ook is Kat Abatutu aanwezig om zij  miauwning te geven.

Koop hier je tickets

Acteren met Puppy Patrol
Op Cinekid zijn dit jaar een hoop dierenfilms en -series te zien. Hoe is het om te acteren met honden? En hoe zorg je ervoor dat de hondenacteurs blaffen, springen en een schat opgraven als jij het zegt? Dat leer je tijdens deze masterclass. Hondentrainer Mariette Vos en de honden uit Puppy Patrol laten hun beste trucs zien. Daarna mag jij!

Koop hier je tickets

FlARmingos
Met deze app plaats je jezelf tussen levensechte augmented reality flamingos. Tik op het scherm en je omgeving wordt gevuld met talloze charismatische, waanzinnig blitse beesten. Doe de flamingo-dans of maak en deel een foto!

Dit is onderdeel van het MediaLab. Koop hier je tickets voor deze digitale speeltuin!

Sonic Jungle
Sonic Jungle is een enorme installatie waarbij je terechtkomt in een landschap van de toekomst, bestaande uit talloze siliconen lianen en stukken fruit, die samen geluiden maken als je er doorheen loopt. Luister naar het fluiten, zoemen of kwaken van fantastische junglewezens terwijl je beweegt en maak zo je eigen geluidenlandschap.  

Dit is onderdeel van het MediaLab. Koop hier je tickets voor deze digitale speeltuin!

Cinema Egzotik: Babe: Big in de stad
Boer Hoggett raakt gewond en kan niet meer werken, maar Babe is uitgenodigd om zijn herderstalenten te vertonen op een grote jaarbeurs. Samen met Ferdy en mevrouw Hoggett trekt het varkentje naar de grote stad om de boerderij te redden. Onderdeel van de Cinekid-editie van Cinema Egzotik, met cultfilms die geselecteerd zijn door regisseur Martin Koolhoven en EYE-programmeur Ronald Simons. 

Koop hier je tickets

Bekijk hier ons blokkenschema
Die wil ik zien!
;