Nieuws

Programma Amsterdam bekend

Hoera! Het programma van 2018 is compleet en de kaartverkoop is gestart.

Bekijk hier het programma van Amsterdam! 

Of bekijk de programmakrant onderaan deze pagina.

De mediajungle is het overkoepelende thema van de 32ste editie van het festival. Het dient als inspiratiebron voor het programma met een sterke link naar de actualiteit, want de mediajungle is een treffende metafoor voor de massale mediarijkdom, wildgroei en algehele kakofonie die de wereld in zijn fascinerende greep heeft. Een ongerepte, wilde medianatuur die ongrijpbaar, intrigerend, complex maar vaak ook heel feestelijk is. Het creëert een overdaad voor de zintuigen en een grote caleidoscopische chaos van beeldcultuur in alle soorten en maten.

De mediajungle is ook een terugkerend onderwerp in kindermedia. In tal van jeugdfilms, televisieprogramma’s en nieuwe mediaproducties spelen natuur en de dierenwereld sinds jaar en dag een belangrijke rol. Cinekid zal de aankomende festivaleditie extra aandacht schenken aan mediaflora en -fauna, met films en tv-producties waar het dier, de natuur en de gezondheid van onze planeet centraal staan.

Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 20 t/m 26 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam en van 13 t/m 28 oktober in bijna 40 steden in het land. Met trots presenteren we het volledige festivalprogramma van Cinekid in Amsterdam.

;