Nieuws

Wereldpremière van nieuwe Cinekid-workshop

Je kunt de Cinekid-workshop GIF it to me op 6 oktober voor het eerst proberen tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Krijg jij ook geen genoeg van GIFjes kijken van dieren die grappige dingen doen? Wij ook niet! Met de workshop GIF it to me kun je je dus helemaal uitleven! Tijdens de workshop maak je zelf een vier seconden durende GIF-animatie waarin je een boodschap uit binnen het Cinekid thema mediajungle. Dit doe je door het combineren van grafische elementen, achtergrond animaties en acteerwerk voor een green screen! Voor de beste GIF-jes geldt: hoe korter, hoe beter. De filmpjes zijn direct te zien en te delen met de wereld.

Normaal gesproken moet je wachten tot de herfstvakantie om onze workshops uit te proberen, maar dit jaar maken we een uitzondering. We kunnen namelijk niet wachten om GIF it to me met jullie te delen, dus deze workshop zal nog vóór het Cinekid Festival in première gaan. Je kunt de workshop op 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur uitproberen in de OBA, tijdens het Weekend van de Wetenschap

De workshop is ontwikkeld door Visueel Geweld, een audiovisueel collectief dat live visuals, interactieve video-installaties en grafisch ontwerpen maakt. Zij hebben de visuals gemaakt voor Eurosonic Noorderslag, hebben een televisieprogramma opgenomen met kinderen op Into the Great Wide Open, en hebben stop-motion workshops bij Sencity Kids gehost.

   

;