Nieuws

Openingsfilm Cinekid Festival bekend: GIPS

Van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie, naar het bekroonde boek van Anna Woltz.

Ons festival wordt dit jaar feestelijk geopend met de vertoning van GIPS, een nieuwe tv- en filmproductie, gebaseerd op het met Gouden Griffel bekroonde jeugdboek van Anna Woltz. De film gaat op woensdag 17 oktober in première op de Westergasfabriek in Amsterdam. En Ingrid Engelshoven, onze minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is ook van de partij.

GIPS wordt vanaf 6 december als kerstserie uitgezonden op NPO Zapp en is daarmee de opvolger van Circus Noël, Alleen op de wereld en Vrolijke Kerst. Het scenario werd geschreven door Liesbeth Strik, Pasja van Dam en Tijs van Marle. Regie is gedaan door Janneke van Heesch en de producent is Paul Voorthuysen.

Eén dag, één ziekenhuis
In GIPS is Fitz woedend omdat haar ouders uit elkaar gaan. Het wordt de stomste kerst ooit en ze gelooft ook helemaal niet meer in de liefde. Als haar zusje Bente per ongeluk een vingertopje kwijtraakt, belandt het hele gezin in het ziekenhuis. Net gescheiden, super ongemakkelijk en boven op elkaars lip. Fitz is zo boos, dat ze vlucht. Het ziekenhuis in.

‘Als schrijver zie je je eigen boek stiekem altijd al als film in je hoofd, maar toen ik GIPS schreef, had ik niet kunnen dromen dat de verfilming daarvan ooit Cinekid zou openen – fantastisch!’ – Anna Woltz, schrijver GIPS.

Van serie tot speelfilm
Hoewel GIPS in het najaar als serie op televisie verschijnt, wordt er speciaal voor Cinekid een op zichzelf staande speelfilm van 80 minuten gemaakt. Die is voorlopig alleen te zien op ons festival! 

;