Nieuws

Cinekid op tour langs azc’s

Wij gaan deze zomer iedere week met ons festival langs azc’s door heel Nederland.

Tussen juli en augustus gaat Cinekid iedere week naar een andere locatie om kinderen tussen de 3 en 14 jaar kennis te laten maken met bijzondere films, mediaworkshops en interactieve installaties.

Deelnemende azc’s zijn Rotterdam (16 t/m 20 juli), Grave (23 t/m 27 juli), Emmen (30 juli t/m 3 augustus), Oisterwijk (6 t/m 10 augustus), Leersum (20 t/m 24 augustus) en Amsterdam (27 t/m 31 augustus). Het festivalprogramma is een samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en de VPRO, mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Fiep Westendorp Foundation.

Opnames Zára en de magische kicksen
Tijdens de festivals zijn de azc’s ook het decor van de nieuwe VPRO-productie Zára en de magische kicksen! De kinderen gaan zowel voor als achter de schermen een rol spelen in deze 6-delige jeugdserie over de 9-jarige Zára die haar magische voetbalschoenen moet terugvinden om een belangrijk azc-voetbaltoernooi te winnen.

Zára en de magische kicksen gaat in première op het Cinekid Festival in de herfstvakantie. De kinderen van de verschillende azc’s komen allemaal naar Amsterdam om het resultaat op het grote doek te bekijken. De serie zal dit najaar te zien zijn op NPO Zapp.

Benieuwd naar het gehele persbericht?
Kijk hier!
;