Nieuws

Doe mee aan Shorts by Kids

Doe mee met dé filmcompetitie voor jonge makers en win!

Het Cinekid festival heeft zoals elk jaar de leukste televisiepremières, bijzondere nieuwe media en nog nooit in Nederland vertoonde speelfilms van over de hele wereld. Bijna allemaal zijn ze bedacht en gemaakt door volwassenen. Maar dat kinderen zelf de tofste films maken weten we bij Cinekid allang. Vandaar dat we vijf jaar geleden de filmcompetitie Shorts by Kids in het leven hebben geroepen.

Televisie, YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook, Netflix, Twitter … De wereld om je heen staat bol van bewegende beelden. En jij leeft midden in deze ‘mediajungle’. Zie jij door de digitale bomen het online bos niet meer of is de online wereld juist de plek waar je je het meest thuis voelt? Dit jaar zijn we op zoek naar filmpjes met het thema ‘de mediajungle en ik’. Dit kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Alles mag en kan als het maar met het thema te maken heeft en over jou gaat. 

Win
Maak er een filmpje van op jouw manier en stuur het in voor Shorts by Kids 5 en misschien wordt jouw film wel geselecteerd voor de competitie en een vertoning in een echte bioscoopzaal tijdens het Cinekid Festival 2018 in Amsterdam. Tijdens deze vertoning op Cinekid zal een jury van experts samen met jou naar je filmpje kijken. De drie beste shorts verschijnen op de site van Zapp Echt gebeurd, Cinekid en Kidsweek. De winnaar gaat naar huis met de Cinekid Shorts by Kids Award én een Canon camera waarmee je fantastische 4K videobeelden kan opnemen!

Speciaal dit jaar komt er ook een internationale editie van Shorts by Kids dus je film maakt ook nog eens kans om op festivals van over de hele wereld vertoond te worden. 

Doe mee
Waar wacht je nog op? Maak een filmpje van maximaal 3 minuten, upload ‘m naar YouTube of Vimeo (maak zelf een account aan als je die nog niet had) en stuur je filmpje in via mailadres kindalsmaker@cinekid.nl. Je kan meedoen tot en met 14 jaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirjam Marks via m.marks@cinekid.nl.

Let op: je hebt tot vrijdag 19 oktober de tijd.

;