Nieuws

Cinekid zoekt jong online talent

Doe mee aan onze social media pitch voor kids en bemachtig een plek in ons programma.

De tijd dat alleen volwassenen bijzondere films, series of websites maakten is allang voorbij. Steeds meer jongeren gaan zelf aan de slag met media en weten vaak veel beter wat tof is. Voor Cinekid Festival 2018 zijn we daarom op zoek naar jouw unieke stijl.

Ben jij niet ouder dan 14 jaar en heb je een bijzondere vlog, flitsend YouTube-kanaal, Insta-story-stijl of een heel eigen manier waarop je het internet gebruikt? Laat het ons weten en bemachtig een plek in ons festivalprogramma!

Stuur een link van je werk naar kindalsmaker@cinekid.nl en laat zien waarom jij anders bent dan al die anderen. Deadline: 15 september.

Cinekid vindt dit jaar plaats van 20 t/m 26 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam. We zijn het grootste mediafestival ter wereld en hebben naast honderden films, tv-series en games een speciale plek in de programmering voor projecten en producties gemaakt door kinderen en jongeren. Zo organiseren we al meerdere jaren de YouTube Tutorial Show, waarin bekende, jonge YouTubers langskomen met tips & tricks, en de filmwedstrijd Short by Kids, in samenwerking met VPRO en Kidsweek. 

Gouden Kolibrie
Ben je wel ouder dan 14 maar jonger dan 18? Dan kan je meedoen aan de Gouden Kolibrie; dat is de award voor beste mediaproject voor en door jongeren tot 18 jaar. Tal van projecten en producties kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, YouTube-kanalen, games, eigen programma’s en code-experimenten. Voor de jury is de kwaliteit en genialiteit van belang, maar natuurlijk telt ook de originaliteit van het mediaproject. Je kan je hiervoor aanmelden tot 15 september. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Vragen? Stuur gerust een e-mail naar digitalculture@cinekid.nl

;