Nieuws

Cinekid Festival 2018: de mediajungle

Met trots presenteren wij onze campagne van 2018 en splinternieuwe website!

Ook hebben we een prachtige nieuwe huisstijl. Hiervoor schakelden we de hulp in van digitaal bureau Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design uit Den Haag. Bekijk hieronder onze festivalteaser, gemaakt door Marbl.tv!

Mediajungle is het overkoepelende thema van de 32ste editie van ons festival. Het dient als inspiratiebron voor het programma met een sterke link naar de actualiteit, want de mediajungle is een treffende metafoor voor de massale mediarijkdom, wildgroei en algehele kakofonie die de wereld in zijn fascinerende greep heeft. Een ongerepte, wilde medianatuur die ongrijpbaar, intrigerend, complex maar vaak ook heel feestelijk is. Het creëert een overdaad voor de zintuigen en een grote caleidoscopische chaos van beeldcultuur in alle soorten en maten.

De mediajungle is ook een terugkerend onderwerp in kindermedia. In tal van jeugdfilms, televisieprogramma’s en nieuwe mediaproducties spelen natuur en de dierenwereld sinds jaar en dag een belangrijke rol. Cinekid zal de aankomende festivaleditie extra aandacht schenken aan mediaflora en -fauna, met films en tv-producties waar het dier, de natuur en de gezondheid van onze planeet centraal staan.

Website
Designbureau Vruchtvlees heeft naast de nieuwe huisstijl een frisse website voor ons gemaakt. Op deze site blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, is er uitgebreide informatie te vinden voor leerkrachten en scholen en staan de beste apps en films voor kinderen op een rij. Rond de festivalperiode is er een helder programmaoverzicht beschikbaar, met uitgebreide filtermogelijkheden en tips van BN’ers en deskundigen. Daarnaast heb je een kaartje voor een voorstelling in een handomdraai besteld.

Noteer de data
Cinekid Festival Amsterdam         20 – 26 oktober 2018
Cinekid Festival on Tour                13 – 28 oktober 2018
Cinekid for Professionals               23 – 26 oktober 2018

Donderdag 4 oktober maken wij ons complete festival bekend. Hou deze pagina in de gaten voor sneak peeks.
Ben jij er ook bij dit jaar? Meld je aan via ons Facebook-event.

;