Nieuws

Oproep voor Cinekid Media Awards

Geef je project op voor de Cinekid Media Awards (Gouden Leeuw, Gouden Guppy, Gouden Kolibrie).

Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving nodigen kunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars, uitgevers en (jonge) mediamakers uit om hun mediaproject aan te melden voor de Cinekid Media Awards, bestaande uit de Gouden Leeuw, de Gouden Guppy en de Gouden Kolibrie. Deadline van de inzendingen voor de Gouden Leeuw is 1 juni 2018. Projecten voor de Gouden Guppy en Kolibrie dienen voor 14 september 2018 te zijn ingeleverd.

De Cinekid Media Awards zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot 2016 werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. Cinekid bundelt sinds vorig jaar de krachten met de partners achter dat initiatief: Mediawijzer.net en ECP|Platform voor InformatieSamenleving. Met deze samenwerking wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale kindermedia. Voor iedere prijs kijkt een vakjury onder meer naar zaken als artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Gouden Leeuw (Juryprijs & Publieksprijs)
De beste internationale mediaprojecten zijn jaarlijks terug te zien in het Cinekid MediaLab, een 1.200 m2 expositie met een divers aanbod van interactieve kunstinstallaties, apps, VR-ervaringen en workshops. Uit deze projecten worden twee winnaars gekozen: één door een samengestelde vakjury en één door de bezoekers van het festival. Voor beide prijzen is een bedrag van € 3.000,- te winnen. Cinekid verwelkomt aanmeldingen van internationale kunstenaars, ontwerpers, studenten en collectieven. De inzending voor 2018 is inmiddels gesloten.

Lees hier de reglementen

Gouden Guppy (Juryprijs)
De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- en kleutermediaproduct in de leeftijd van 0-6 jaar. Een digitaal mediaproduct kan een app zijn (zowel voor tablet en/of smartphone), maar ook een hybride product waarbij fysiek speelgoed interacteert met een app of connected toys. De award is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen en richt zich op Nederlandse producties die o.a. uitblinken in originaliteit, aantrekkelijkheid en beleving/leerwaarde.

Lees hier de reglementen

Gouden Kolibrie (Juryprijs)
De Gouden Kolibrie wordt gepresenteerd in samenwerking met ECP | Platfrom voor de InformatieSamenleving en is een prijs voor het beste mediaproject gemaakt door jongeren tot en met 18 jaar. Tal van projecten kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, YouTube-kanalen, games, eigen programma’s en code-experimenten. Voor de jury is vooral de kwaliteit van belang, de genialiteit waarmee het project is gemaakt en natuurlijk de originaliteit van het mediaproject in onze tijd gemaakt door de volgende generatie.

Lees hier de reglementen

De Cinekid Media Awards worden uitgereikt op woensdag 24 oktober, tijdens de 32ste editie van het Cinekid Festival op de Westergasfabriek in Amsterdam. 

Bekijk een overzicht

;