Voor scholen

Studiedagen

Cinekid biedt gedurende het jaar diverse studiedagen aan. Bekijk het aanbod hieronder.

Studiedag Interactieve Media (bij jou op locatie)
Deze studiedag is een korte kennismaking met onze leerkrachtentraining, waarin we een koppeling maken tussen cultuur en technologie en op natuurlijke, speelse en creatieve wijze beeldtaal, mediawijsheid, digitale geletterdheid en 21st century skills in de klas introduceren. We bekijken hoe je nieuwe en interactieve media, technologie en beeld kunt gebruiken; middels een korte introductie, maar vooral door in de praktijk gezamenlijk te onderzoeken en ontdekken.

Kosten: vanaf € 495,- per workshop (exacte kosten afhankelijk van aantal deelnemers en duur van de workshop).

Exploring Visual Culture
ECFA/FLICK/Cinekid/Eye Film Literacy Seminar
Op 23 oktober vindt de Film Education Seminar plaats, een Engelstalige bijeenkomst gericht op leerkrachten, educatiespecialisten en andere professionals die werken met kinderen en film. Onder de noemer Exploring Visual Culture wordt onder andere gesproken over de rol van film in het curriculum, worden best practices besproken en wordt gekeken naar de succescriteria voor Europese samenwerkingen op dit vlak.

Masterclass Speel met film 
Het Amsterdams Filmmenu organiseert op 22 oktober de masterclass Speel met film. Leerkrachten, ouders én kinderen leren hoe je op een speelse manier actief met film kan gaan in de klas. Een belangrijk onderdeel van deze masterclass is een bezoek aan het populaire MediaLab. Samen met je kinderen probeer je hier de nieuwste vormen van media uit en bekijk je bestaande media met een frisse blik. 
De masterclass Speel met film vindt plaats van 10.30 tot 12.30 uur op de Westergasfabriek in Amsterdam. Na afloop van de middag ontvangen de deelnemers een certificaat dat ingevoerd kan worden in het lerarenregister.

Kosten: € 25,- per volwassene, kinderen gratis. 
Inclusief deelname aan het programma, een bezoek aan het MediaLab, drankjes en een snack.

Schrijf je hier in. Meer informatie: amsterdam@filmeducatie.nl.

Rondleiding Cinekid MediaLab
Het Cinekid MediaLab (in oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam) begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het wil een podium bieden voor betere mediacontent voor kinderen, en een actieve en creatieve houding van kinderen stimuleren. Smaakontwikkeling en een kritische houding ten opzichte van media versterken de positie van kinderen. De digitale producties en installaties van het MediaLab spelen in op hun intrinsiek lerend vermogen door spel en intuïtie. Ze worden daarnaast ook betrokken bij technologie, beeldcultuur en de productie en constructie van media. Hierbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen fysieke interactie, verbazing, maken, prutsen en bouwen, analoog versus hightech, talentontwikkeling, conceptuele opstellingen en projecten gericht op de beroepspraktijk.

Kosten: vanaf € 100,- per rondleiding.