Scholenprogramma

MediaLab 2018: op safari door de mediajungle

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Het is dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties, (kunst)projecten en de nieuwste creatieve mediatechnieken. Media die je kunt zien, ervaren, beleven en vaak ook zelf kunt maken.

De programmering is ieder jaar weer anders. Zo konden kinderen op het festival al met virtual reality-brillen vliegen als een vogel of gamen in een onderwaterwereld. Daarnaast leren de workshops in het lab ze hoe al die installaties eigenlijk werken en wat er schuilgaatachter de wereld van nieuwe media en techniek.

In 2018 staat het lab in het teken van de Media Jungle en duiken we in de wereld van technologie en het internet. YouTube, Snapchat en gamewerelden zijn voor kinderen een prominent onderdeel van het dagelijks leven. Het MediaLab houdt ze op speelse en artistieke wijze een spiegel voor en laat ze nadenken over al die verschillende werelden. 

Praktisch
Een bezoek aan het MediaLab duurt 1,5 uur. De leerlingen gaan in twee- of drietallen op ontdekkingsreis. Ze kiezen zelf een route langs workshops en installaties en krijgen een opdrachtenblad mee. Kosten per bezoek zijn € 5,- per leerling. Combineer je het bezoek met een Cinekid Filmvoorstelling, dan biedt Cinekid een aantrekkelijk combi-tarief van € 7,50- per leerling.

Kom met je klas naar het MediaLab
Meld mij aan