Festival

Festival Amsterdam

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op de Westergasfabriek in Amsterdam en in bijna 40 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en heeft jaarlijks zo'n 65.000 bezoeken.

De mediajungle is het overkoepelende thema van de 32ste editie van het festival. Het dient als inspiratiebron voor het programma met een sterke link naar de actualiteit, want de mediajungle is een treffende metafoor voor de massale mediarijkdom, wildgroei en algehele kakofonie die de wereld in zijn fascinerende greep heeft. Een ongerepte, wilde medianatuur die ongrijpbaar, intrigerend, complex maar vaak ook heel feestelijk is. Het creëert een overdaad voor de zintuigen en een grote caleidoscopische chaos van beeldcultuur in alle soorten en maten.

De mediajungle is ook een terugkerend onderwerp in kindermedia. In tal van jeugdfilms, televisieprogramma’s en nieuwe mediaproducties spelen natuur en de dierenwereld sinds jaar en dag een belangrijke rol. Cinekid zal de aankomende festivaleditie extra aandacht schenken aan mediaflora en -fauna, met films en tv-producties waar het dier, de natuur en de gezondheid van onze planeet centraal staan.

Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 20 t/m 26 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam en van 13 t/m 28 oktober in bijna 40 steden in het land. Op donderdag 4 oktober 2018 maken we ons nieuwe festivalprogramma bekend, dus hou deze pagina in de gaten! Hieronder zie je hoe een dagje op het Cinekid Festival er vorig jaar uitzag. 

Cinekid Festival 2017