We brengen het MediaLab naar de klas!

Met Cinekid het nieuwe media onderwijs van 2032 tegemoet! Kinderen leven steeds meer in media in plaats van met. Ze beslissen zelf wanneer ze wat kijken, op het device dat hen het beste uitkomt. Daarnaast verschuiven ze steeds vaker van consument naar producent. Om leraren te stimuleren nieuwe media technieken op creatieve wijze toe te passen in het klaslokaal komt Cinekid met de ‘Verdiepingsmodule interactieve media op school’, welke start in schooljaar 2016/2017. 

In het onlangs verschenen adviesrapport van 2032 wordt het onderwerp digitale geletterdheid expliciet benoemd en geadviseerd als nieuw verplicht onderdeel van het curriculum. Het Jeugdjournaal kopte vorige week met ‘Kinderen leren sneller met tablets’. Toch zijn er nog steeds weinig scholen waar creatief gebruik van nieuwe media een structurele plek heeft binnen het onderwijsaanbod. “De groep leraren die voorop loopt op dit vlak wordt steeds groter. Het zijn de leerkrachten die zichzelf blijven ontwikkelen en die op hun beurt hun collega’s weer enthousiasmeren. Tijdens de scholendagen van het Cinekid Festival merken we hoe geïnspireerd zij raken van de mogelijkheden van nieuwe media technieken in het Medialab. Dat heeft ons doen besluiten deze Verdiepingsmodule, waarin we het Medialab de klas in brengen, te ontwikkelen,” aldus Tessa Stoke, Educatie bij Cinekid.

In de cursus gaan leerkrachten, samen met experts uit verschillende mediavakgebieden, een lessenreeks ontwerpen die aansluit op hun eigen lessen. Daarbij wordt continu gekeken naar de praktijk en de mogelijkheden op hún school. De cursus bestaat uit vijf inhoudelijke sessies + een eerste bijeenkomst tijdens de Internationale Mediawijsheid Conferentie op het Cinekid Festival.  Thema’s die gedurende de cursus aan bod komen zijn bijvoorbeeld ‘techniek en creativiteit’, ‘kritisch kijken en maken’, ‘de wereld van apps’ en ‘creatief programmeren’.

Data: 19 okt, 16 nov, 18 jan, 15 feb, 15 mrt en 12 apr (schooljaar 2016/2017).
Tijden: 13.00u – 19.00u

Inschrijven voor de Verdiepingsmodule kan via dit Formulier
Informatie folder downloaden: Meer informatie