WADADA NEWS FOR KIDS AWARDS OP CINEKID

WADADA News for Kids komt naar Cinekid! Op maandag 17 oktober zullen de WADADA News for Kids awards voor het eerst worden uitgereikt tijdens Cinekid. Wie deze awards winnen, dat bepaalt niemand minder dan JIJ! Zaterdag 15 oktober zullen er verslaggevers vanuit de hele wereld voor WADADA News for Kids op het festival rondlopen om filmpjes te maken. De drie beste filmpjes zie je terug op de grote schermen op het festivalterrein, dus houd ze in de gaten! 
 
WADADA News for Kids is het wereldjeugdjournaal. Het journaal wordt wekelijks opgenomen en in de afleveringen staan de meest opvallende actuele items van jeugdjournaals over de hele wereld centraal. Ze proberen kinderen en jongeren te informeren over de laatste ontwikkelingen. Jeugdjournaals geven de jonge kijkers namelijk meer zelfvertrouwen omdat ze dan beter begrijpen wat er allemaal gebeurt in de wereld. Ze leren op deze manier beter met problemen om te gaan omdat ze dan zien dat er veel leeftijdsgenoten zijn die zich in vergelijkbare situaties bevinden. 
 
WADADA News for Kids is een project van Free Press Unlimited. Daarom krijgen de verschillende jeugdjournaals veel redactionele vrijheid om allerlei items te produceren.