Vernieuwde prijs: Cinekid Media Awards

Tijdens het aankomende 31ste Cinekid Festival zal Cinekid in een nieuwe samenwerking met Mediawijzer.net en ECP | Platform voor Informatie Samenleving een drietal prijzen voor nieuwe mediaprojecten uitreiken onder de naam Cinekid Media Awards.

Voorheen presenteerde Cinekid al de Gouden Leeuw voor het beste artistieke mediaproject dat op het festival te zien was, en de publieksprijs. In het nieuwe format komen hier twee awards bij: de Gouden Guppy (voor de beste app peuter- & kleuterapp, 0-6 jaar) en de Gouden Kolibrie (voor mediaprojecten door jongeren, voor jongeren tot 18 jaar). Eerder waren deze awards verbonden aan de partnerorganisaties onder de namen Media Ukkie Award en de Gouden @penstaart; samen de Kinder Media Awards. Door de krachten te bundelen hopen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor InformatieSamenleving met een gebundeld groot bereik de noodzaak voor kwalitatieve kindermedia samen te onderstrepen en te honoreren onder één noemer.
 
'Met het samenvoegen van de prijzen willen de drie organisaties een vuist maken voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige kindermedia en het gesprek over goede kindermedia voeden. De dominante rol van kindermedia is niet meer weg te denken uit ons leven en is steeds vaker het onderwerp van discussie waarin veiligheid, maakbaarheid, creativiteit en innovatie een grote rol spelen. Drie voorbeeld stellende prijzen kunnen aan dit gesprek bijdragen en krijgen behalve de award ceremonie ook een rol in de media-seminars van Cinekid', aldus Floor van Spaendonck, directeur Cinekid. 
 
De Cinekid Media Awards worden op woensdag 25 oktober uitgereikt tijdens het Cinekid Festival op de Westergasfabriek in Amsterdam. 
 
Oproep tot inzenden
Mediaprojecten voor de Goude Guppy en Gouden Kolibrie kunnen nog tot en met 15 september worden ingezonden.