Verfilmde prentenboeken in Beeldspraak

Het Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In Beeldspraak kunnen zij de verfilmingen van vier bekende prentenboeken zien: Mama kwijt, Ik zou wel een kindje lusten, Fred & Anabel en Wij gaan op berenjacht. De voorstelling duurt drie kwartier en deze korte films zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.
 
Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat er een verteller tegelijk met de films voorleest in de zaal. Beeldspraak vindt twee keer plaats tijdens het festival: maandag 23 oktober en donderdag 26 oktober. Koop hier je tickets.
 

Bekijk hier het hele programma

 
Mama kwijt
Uiltje valt al slapend uit het hoge nest. Zijn vriendjes Eekhoorn en Kikker willen helpen om Mama Uil terug te vinden, maar dan hebben ze wel een goede beschrijving nodig. Gelukkig komt aan het einde alles goed en bovendien heeft Uiltje er twee vrienden bij. Naar het bekende boek van Chris Haughton, in 2012 prentenboek van het jaar. 
 
Fred en Anabel
Fred de Kat en Anabel de Gans zijn dikke vrienden die samen op een boerderij wonen. Ze spelen in de velden, schommelen en hebben veel plezier samen. Maar als het herfst wordt, vliegt Anabel naar het zuiden samen met haar toom. Fred blijft achter en denkt aan de mooie avonturen die ze samen hebben beleefd. Hij mist Anabel erg, maar gelukkig wordt het altijd weer lente.      
 
Ik zou wel een kindje lusten
Ergens in Afrika leeft een kleine krokodil. Elke morgen geeft zijn mama hem lekkere bananen om sterke tanden te krijgen en groot te worden, tot de kleine krokodil er genoeg van heeft. Hij zou eigenlijk wel een kindje lusten. Zijn ouders sloven zich uit om hem op andere gedachten te brengen met worst en chocoladetaart... Maar de kleine krokodil blijft erbij: hij wil een kindje. Gebaseerd op het bekende prentenboek en gemaakt met etenswaren.
 
Wij gaan op berenjacht 
Vier kinderen gaan samen met hun vader op berenjacht en beleven onderweg allerlei spannende avonturen; dwars door het gras, de rivier, de modder, het donkere woud, een sneeuwstorm en tenslotte door een grot waar ze, jawel, een echte beer tegenkomen. En dan is het rennen om snel veilig thuis te komen.