Vacature Algemeen Directeur Stichting Cinekid

Stichting Cinekid stelt zich ten doel de kwaliteit van beeldcultuur voor de jeugd te bevorderen en de positie van kinderen ten opzichte van de media te versterken. 

Dit realiseert Cinekid door drie hoofdprojecten:
1. Het Cinekidfestival is een Film-, TV- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd (ca. 3- 14 jaar). Het is een groot landelijk publieksfestival in Amsterdam met een satellietprogramma in ca. 35 steden door heel Nederland.
2. Cinekid for Professionals is een onderdeel van het festival gericht op de internationale industrie voor jeugdmedia. 
3. Cinekid Projectbureau is een programma met aanbod het hele jaar door gericht op actief en creatief mediagebruik door kinderen en het genereren van opdrachten. 

De functie
De algemeen directeur functioneert onder de eindverantwoordelijkheid van het bestuur van Stichting Cinekid. De algemeen directeur en de zakelijk leider vormen samen de dagelijkse leiding van Cinekid. De directeur legt verantwoording af aan het bestuur.

De algemeen directeur is verantwoordelijk voor het algemene en het inhoudelijke beleid: de visie en doelstellingen van Cinekid, de ontwikkeling van korte en lange termijn plannen, programmering en ideeën om invulling te geven aan die visie. 

De algemeen directeur is het gezicht van Cinekid en onderhoudt, in samenwerking met de zakelijk leider, contacten met subsidiegevers, fondsen, sponsoren, (potentiële) partners en de voornaamste leveranciers. Het onderhouden van het relatienetwerk en zorgdragen voor goede samenwerkingsverbanden is een essentieel onderdeel van de functie. 

Taken & verantwoordelijkheden

 • Is verantwoordelijk voor het leidinggeven aan de dagelijkse gang van zaken van de organisatie in samenwerking met de zakelijk leider;
 • Ontwikkelt een inhoudelijke lange termijn visie voor de Stichting;
 • Draagt zorg voor het werven van subsidies en fondsen; 
 • Vervult de rol van hoofd programma en ontwikkelt een overkoepelende multi-disciplinaire artistieke visie in samenhang met de diverse afdelingen; 
 • Doet festivalbreed onderzoek naar ontwikkelingen en hoogvliegers, bouwt het netwerk van partners uit en boort nieuwe doelgroepen aan;
 • Is in staat goede mensen aan zich en de organisatie te binden, te motiveren, te verbinden en te activeren, ten einde de beoogde resultaten te behalen;
 • Is verantwoordelijk voor de nationale en internationale positionering van Cinekid en het opstellen en uitdragen van de visie en doelstellingen;
 • Is het boegbeeld van de organisatie; doet de woordvoering naar buiten
 • Draagt zorg voor rapportage van de stichtingsresultaten aan het bestuur;
 • Onderhoudt  een goede relatie met externe stakeholders, zorgt voor het aanboren en versterken van maatschappelijk draagvlak;
 • Geeft invulling aan de code culturele diversiteit. 
   

Overig

 • Bereid in de zomer goeddeels door te werken vanwege de piekorganisatie van het festival in de herfstvakantie; 
 • Bereid om een aantal keer per jaar te reizen.
   

Het profiel
Je beschikt over minimaal WO- werk en denkniveau en hebt voldoende aantoonbare kennis en ervaring met de aansturing van een (culturele of non-profit) organisatie, een sterke affiniteit of/en ervaring met het werkveld en doelstellingen van Cinekid en het enthousiasme en vermogen om de komende jaren het merk Cinekid verder uit te bouwen binnen een veranderend veld. 

Je bent initiatiefrijk, resultaat gedreven, ambitieus, inspirerend, verbindend, flexibel en besluitvaardig. Je hebt leidinggevende capaciteiten en kunt goed samenwerken in teamverband. Je bent in staat hoofd- en bijzaken te scheiden en helder te communiceren (mondeling en schriftelijk in Nederlands en Engels) op een informele doch professionele wijze. Je bent een peoplemanager die beschikt over een hands-on resultaatgerichte mentaliteit. 

Je bent het gezicht van Cinekid en onderhoudt in binnen- en buitenland een zeer uitgebreid netwerk aan contacten en bent in staat het belang van Cinekid en haar doelstellingen over het voetlicht te brengen. Het aangaan van partnerships en maatschappelijk en politiek draagvlak creëren zijn essentieel. Het meebrengen van een eigen netwerk is een pré.

Je bent thuis in het werkveld van Cinekid en beschikt over aantoonbare en brede kennis van zowel onze activiteiten voor jonge kinderen als die op professionals en de media-industrie gericht op jeugdproducties (Film, TV, Nieuwe Media, Educatie).

Kennis van en ervaring met subsidies en fondsenwerving is essentieel. 

Cinekid zoekt een directeur die met passie voor verdieping en kwaliteit kan inspelen op de  voortdurende brede maatschappelijke, financiële en technologische ontwikkelingen, met gevoel voor innovatie en die in goede aansluiting met de doelgroep de ambitie deelt om niet trendvolgend, maar trendzettend te willen zijn. Wij bieden een informele werksfeer in Amsterdam, hoogwaardige medewerkers met passie, motivatie en plezier en een uitdagende werkplek.

Formatie: 0.8 fte
Functie per: 1 januari 2017
Salariëring: afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal €72.000 per jaar bij voltijds, exclusief 8% vakantiegeld en pensioenbijdrage werkgever (ABP)
Contract: wij bieden in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd welke bij goed functioneren zal worden omgezet naar onbepaalde tijd. De intentie van het bestuur is om een samenwerking voor 6 jaar aan te gaan.

Reacties met motivatie en curriculum vitae graag vóór 24 oktober 2016 per mail richten aan:
Cinekid t.a.v. Niels Baas via vacature@cinekid.nl. Voor meer informatie neem contact op met Shura Ible op 020-5317890.