Top 5 leukste zomerapps

Het is bijna zomervakantie, waarschijnlijk staat er een reis op de planning. Cinekid AppLab heeft vijf apps op een rijtje gezet die je onderweg of op de camping kunt spelen. Alleen of samen met je broer of zus. Volledige recensies van de apps en nog veel meer leuke apps vind je terug in Cinekid AppLab: gratis te downloaden via Google Play Store of App Store.
 
1. VakantieBieb (6-18 jaar)
Lees je favoriete boeken in VakantieBieb. In deze app vind je meer dan 60 e-books. Je zoekt op leeftijd of alfabetische volgorde. Tik op download en je boek komt in je digitale boekenkast te staan. Lees bekende boeken als Dolfje Weerwolfje, Hoe Overleef Ik?, De Grijze Jager en Mees Kees. Wanneer je een boek opent, staat er onderaan een menu. Je past hier het lettertype en grootte aan, het leesthema voor overdag of ’s nachts en je vindt uitleg over hoe je door het boek navigeert. Voordat je begint moet je je nog wel even registeren. Dit kan door je e-mail op te geven, in je mail vind je een activeringslinkje. Je kunt ook nog opgeven of je lid bent van een bibliotheek. Ook leuk voor ouders trouwens, want sinds kort zijn er ook boeken voor volwassenen toegevoegd. De e-books zijn t/m 31 augustus te lezen.
 
De app is volledig gratis, ook de e-books die je downloadt. VakantieBieb is beschikbaar voor iOS en Android.
 
2. Sago Mini Boats (2-5 jaar)
Met Sago Mini Boats ga je samen met Harvey de hond op avontuur en bezoek je je Sago Mini vriendjes van over de hele wereld. Kies een bestemming, pak je koffer en kies een boot. En of je nou van snelle boten of van een piratenschip houdt, er is altijd wel een geschikte boot te vinden om een spannend avontuur mee te beleven op zee. Onderweg kom je verschillende vriendjes tegen waarbij je moet stoppen om schatten te pakken, ijsjes te eten, cadeautjes op te halen en nog veel meer. Duik onder water of vlieg met je boot door de lucht, maar kijk uit dat Harvey niet zeeziek wordt! 
 
De app kost €3,49 voor iOS en €2,99 voor Android. Er is ook een gratis versie voor Android.
 
3. ME (6-9 jaar)
In ME ga je ga je aan de slag met jezelf. Als eerste stap maak je een avatar van jezelf. Van haren, huidskleur tot de grootte en vorm van je neus, ogen en mond; alles is aan te passen en toe te voegen. Vervolgens kies je jouw lievelingskleur: dit wordt de achtergrond voor jouw profiel. In ME kan je honderden vragen beantwoorden over jezelf, zoals welk boek je als eerste las, hoe oud je bent en wat je lievelingsdier is. Maak avatars van je vrienden of maak een tekening van je familie. ME is een vermakelijke app voor onderweg in de auto. Tip: maak samen een profiel van iedereen uit het gezin.
 
ME is alleen beschikbaar voor iOS en kost €3,99.
 
4. Fun on the Farm (3-6 jaar)
Fun on the Farm is speciaal ontwikkeld om samen te spelen, onderweg of op de camping. Kinderen worden uitgedaagd om strategieën te bedenken en te handelen om het spel te winnen. Bijvoorbeeld bij het spel kleurentegels waarbij het doel is om zoveel mogelijk kleurentegels te veroveren en je tegenstander buiten te sluiten. Naast kleurentegels zijn er nog vier andere games: bingo, domino, air hockey en een soort ganzenbord. Bij sommige spellen is het mogelijk om een niveau te kiezen, bij anderen kan je het thema van de stenen uitzoeken. De spellen zijn simpel en toegankelijk, waardoor kinderen weinig uitleg nodig hebben. 
 
Fun on the Farm is alleen beschikbaar voor iOS en kost €1,09.
 
5. Fingle (8-18 jaar)
Fingle speel je samen. Het heeft iets weg van twister, maar deze keer is de tablet je speelveld en moeten je vingers op de juiste plaats staan. Als eerste worden instructies gegeven. Deze zijn in het Engels, maar door de weergegeven pijltjes spreekt de uitleg voor zich. Kies een kleur en ga aan de slag. Het doel van het spel is om jouw vierkantje in het juiste hokje te plaatsen. De andere speler doet hetzelfde en op het moment dat jullie dat een tijdje volhouden, kan je door naar het volgende level. De app heeft tien verschillende niveaus met diverse levels die erg uiteenlopen qua moeilijkheidsgraad. Tip: download eerst de gratis variant, zodat je kunt beoordelen of je ook de betaalde app wilt aanschaffen. 

Fingle is alleen beschikbaar voor iOS en kost €2,29.
 

CINEKID APPLAB
 

Benieuwd naar de volledige recensies en nog meer bijzondere apps? Download dan onze app: AppLab.