Top 5 fictie apps – BolognaRagazzi Digital Award

Voor de vijfde keer op rij is tijdens de Bologna Children’s Book Fair de BolognaRagazzi Digital Award uitgereikt: een prijs voor de meest innovatieve kinderboeken-apps van het afgelopen jaar.

Paulien Dresscher, hoofd Nieuwe Media bij Cinekid, beoordeelde samen met drie andere juryleden 177 inzendingen. Een uitdagend selectieproces, wat opviel was een hoge mate van afwisseling in kwaliteit en vorm.

Winnaars 
Tijdens het selectieproces vielen een aantal dingen op. Soms doet technologie afbreuk aan een verhaal, door te verstoren met te veel special effects, animaties en geluiden. Sommige apps zijn daarentegen niet meer dan gedigitaliseerd drukwerk, zonder veel gebruik van de mogelijkheden die de technologie te bieden heeft. En dan zijn er de apps waarbij de interactieve technologie en de hoge kwaliteit van illustraties, ouderwets vakmanschap perfect met elkaar verweven zijn en wordt het verhaal een magische, verrijkende ervaring.

Hierbij feliciteert Cinekid de winnende apps Wuwu & Co. A Magical Picture Book (in de categorie fictie) en de wiskunde app Attributes (in de categorie non-fictie).
 

AppLab Top 5
De AppLab-redactie tipt vijf bijzondere internationale fictie-apps uit de vele inzendingen. Volledige recensies van de apps en nog veel meer leuke apps vind je terug in Cinekid AppLab: gratis te downloaden via Google Play Store of App Store.

 

1.    Wuwu & Co. – A Magical Picture Book 
(Step In Books, Copenhagen, Denmark)

De winnaar van de Bologna Ragazzi Digital award en niet voor niets. Deze  innovatieve, betoverende en meeslepende driedimensionale app neemt je mee in een magisch virtueel verhaal waar je zelf deel van uitmaakt. Uniek in zijn soort. Taal: Engels
 

2.    Boum! 
(Les Inéditeurs, Paris, France)

Een verhaal zonder taal. In deze fascinerende app navigeer je je in een vloeiende beweging door het verhaal; een lust voor het oog en het oor. De magische illustraties spelen met perspectief en grenzen.  
 

3.    Milli - A Small Snail in a Big World 
(Mixtvision Digital GmbH, München, Germany)

Prachtig vormgegeven app met leuke interactieve elementen over de slak Millie die op zoek gaat naar haar identiteit. Taal: Engels
 

4.    Lucy & Pogo 
(Catsndogz Studio GbR, Berlin, Germany)

Komische interactieve prentenboek app die het empatische vermogen aanspreekt. Lucy de kat wil ook mee naar de hondenschool van haar buurman Pogo, maar katten mogen niet naar de hondenschool! Taal: Engels.
 

5.    With a Few Bricks 
(Cléa Dieudonné, Berlin, Germany)

Een excentriek abstract verhaal dat speelt met verhoudingen en kinderen creatief laat nadenken over identiteit en emoties. Taal: Nederlands, Frans en Engels

Benieuwd naar de volledige recensies en nog meer bijzondere apps? Download dan onze app: AppLab.