Top 5 apps van Hollandse bodem

Veel apps zijn in het Engels, zowel gesproken als in tekst. Er zijn niet veel apps voor kinderen in het Nederlands die gemaakt zijn door Nederlanders zelf. Daarom zet AppLab de leukste Nederlandse apps voor jou op een rijtje. Volledige recensies van de apps en nog veel meer leuke apps vind je terug in Cinekid AppLab: gratis te downloaden via Google Play Store of App Store.


1. De Kleine Walvis (4-14 jaar)
YipYip, Rotterdam

De Kleine Walvis is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Benji Davies. Het verhaal gaat over een klein jongetje genaamd Boy. Als er een kleine walvis aanspoelt, neemt hij hem mee naar huis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen. De app bevat verschillende spelletjes om je zo het verhaal van De Kleine Walvis te laten beleven.

De app is speciaal gemaakt voor De Nationale Voorleesdagen 2017.

De app is gratis voor iOS en Android.

 

2. Puzzling Poetry (14-18 jaar)
Studio Louter, AmsterdamStudio Louter heeft een speelse app ontwikkeld waarbij je leert spelen met taal. Je gaat aan de slag met poëzie van bekende dichters zoals Remco Campert, Lucas Hirsch, Ruth Lasters en Miriam Van hee. Aan jou de taak om erachter te komen hoe het gedicht loopt. Er wordt gespeeld met visualisatie en woorden tegelijk, waardoor het gemakkelijker is om het gedicht te ontdekken. Je verdient punten en wanneer het gedicht af is, wordt het als beloning door de schrijver voorgelezen.

De app is gratis voor iOS en Android.

 

3. Noa's Sterren (3-5 jaar)
Hanneke van der Meer, UtrechtNoa's Sterren is een interactief prentenverhaal. De app is mooi getekend en de verteller vertelt het verhaal met een aangename stem. TIjdens het verhaal zijn er ook verschillende opdrachten om je het verhaal zelf te laten beleven en Noa te helpen de sterren weer in de hemel te krijgen.

Noa's Sterren is winnaar van de Media Ukkie Award 2014.

iOS: €2,99 - Niet beschikbaar voor Android.

 

4. Schooltv (2-18 jaar)
NTR, Hilversum

    

Schooltv heeft meer dan 10.000 filmpjes en programma's onderverdeeld in verschillende categorieën en geselecteerd op leeftijd. Je hebt de mogelijkheid om naast leuke filmpjes ook informatieve filmpjes te bekijken. Iedere video is voorzien van tags waar je op kunt klikken om meer over het onderwerp te bekijken. Wanneer je een filmpje heel leuk vindt, kun je hem toevoegen aan je eigen account.

De app is gratits voor iOS en Andriod.

 

5. Roodkapje, een sprookje in 3-D (5-10 jaar)
Gottmer Uitgevers Groep B.V., Haarlem

Dit interactieve verhaal over Roodkapje laat jou je eigen versie maken. Door onderwerg verschillende paden te kiezen loopt het verhaal iedere keer anders. Onderweg zijn er voorwerpen te verzamelen, deze spullen komen later van pas om oma te redden van de grote boze wolf.

Roodkapje, een sprookje in 3-D is winnaar van de CPNB Kameleon, het beste interactieve kinderboek (0-12 jaar). Ook is het genomineerd voor de Media Ukkie Award 2015.

iOS: €5,49 - Niet beschikbaar voor Android.

 

Cinekid AppLab
 

Benieuwd naar de volledige recensies en nog meer bijzondere apps? Download dan onze app: AppLab.