Shortlist voor publieksprijs TV

De Cinekid Kinderkast prijzen zijn onderverdeeld in twee categorieën: de juryprijs en de publieksprijs. Uit de tientallen inzendingen van televisieprogramma’s heeft de vakjury een shortlist gemaakt waaruit de publieksprijs kan worden gekozen. De keuze ligt dus bij de kinderen: 3.000 kinderen uit heel Nederland mogen stemmen op hun favoriet. Op 27 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

De volgende tv-programma’s zijn geselecteerd voor de shortlist, onderverdeeld in de onderbouw en middenbouw/bovenbouw.
 

Onderbouw

George & Paul
George en Paul zijn beste vrienden die leven in een wereld waar alles is gemaakt van houten blokken. Het duo is altijd op zoek naar avontuur en gebruiken hun verbeelding en creativiteit om de leukste uitvindingen te maken.

Regie: Erik Verkerk, Joost van den Bosch
Producent: Pedri Animation BV, Beast Animatino / VRT – Ketnet, NTR

Bobby wast haar hond
Een van de documentaires met 5-jarigen die door de camera worden gevolgd in een alledaagse bezigheid, zoals zwemles,pannenkoeken bakken - schoen zetten - skaten etc.

Regie: Heidi Iepema
Producent KRO-NCRV / Zappelin

Op weg naar pakjesavond
In het tweede seizoen van 'Op weg naar Pakjesavond' krijgen de Sint en zijn Pieten te maken met een indringer, die verkleed is als Piet en Pakjesavond probeert te saboteren.

Regie: Jop de Vries
Producent: NL / Nickelodeon

Giulia en Sophie gaan naar zwemles
Guilia en Sophie zijn een tweeling en allebei doof. Dat houdt ze niet tegen in hun alledaagse bezigheden. Ze gaan bijvoorbeeld gewoon naar zwemles. Alleen gaat het daar net iets anders.

Regie: Hilt Lochten
Producent: KRO-NCRV / Zappelin

Middenbouw / Bovenbouw

Ik ben Nederlander
Acteur Jack Wouterse gaat door het hele land op bezoek bij kinderen om meer te weten te komen over hun leven en waar ze zich me bezig houden als Nederlanders. In het programma praten ze onder andere over school, hun favoriete eten en hun dromen.

Regie: Dirk Eijsbouts
Producent: VoordeBuis/  NTR

Kop Op 
Drie vrienden vinden tijdens het buitenspelen een gedumpte wasmachine. De wasmachine blijkt vreemde krachten te bezitten, want de vrienden verwisselen per ongeluk van hoofd wanneer ze die in de machine stoppen. Ze gaan naar de huizen waar hun hoofden bij horen en komen er achter hoe veel hun levens van elkaar verschillen.

Regie: Job, Joris & Marieke 
Producent: Viking Film / Vpro

Slagershart
Wessel is voorbestemd om de slagerij van zijn vader en opa voort te zetten. Hij is een goede worstenmaker en vindt het slagersvak leuk, maar twijfelt over de toekomst. Hij vindt het namelijk ook interessant om met lévende dieren te werken, in plaats van met dode. Wordt hij later slager of gaat hij breken met een traditie en daarmee zijn familie teleurstellen?

Regie: Marijn Frank
Producent: Docmakers / KRO-NCRV 

Zenith
Wat doe je als je er achter komt dat je ouders door robots zijn vervangen? Dat is wat de 14-jarige Fay en 10-jarige Boris is overkomen. Wanneer ze er achter komen dat ze de robots kunnen besturen en alles kunnen laten doen wat ze willen, loopt het uit de hand.

Regie: Maurice Trouwborst
Producent: Lemming Film / VPRO

Hallo, ik heb kanker
In dit programma worden vier tieners met kanker gevolgd. Catherine, Daimon, Rachel en Julian filmen zichzelf en laten van dichtbij zien hoe zij met deze ziekte omgaan.

Producent: Evangelische Omroep / Station Evangelische Omroep

Safia’s zomer
Safia vindt het wonen in een asielzoekerscentrum moeilijk. Er is weinig te doen, ze wordt geplaagd door de herinneringen aan de vlucht naar Nederland en ze vraagt zich af wanneer ze eindelijk met haar leven mag beginnen. 

Regie: Els van Driel
Producent: EO/IKONdocs / EO