Openingsfilm bekend: De buurtspion

Bij de start van het Cinekid Festival hoort natuurlijk ook een feestelijke openingsfilm. Daarom openen we woensdag 18 oktober ons festival in Amsterdam met de Nederlandse première van de vrolijke animatiefilm De buurtspion.

De buurtspion gaat over de 10-jarige Agathe-Christine, ook wel AC genoemd. Ze is een buitenbeentje en gek op mysteries. De kelder in haar huis heeft ze omgetoverd tot een klein detectivebureau. AC’s eerste mysterie lijkt zo opgelost, maar het duurt niet lang voordat ze verstrengeld raakt in een behoorlijk moeilijke situatie.

De buurtspion is van dezelfde makers als 'De geweldige beer' en 'Johan de verenkoning' en is straks dagelijks te zien op ons festival. Benieuwd wat voor films er straks nog meer vertonen op Cinekid? Op 5 oktober maken we onze volledige programmering bekend, maar verwacht een hoop moderne sprookjes en films waarbij je kunt griezelen.

Nog veel meer
Naast films kijken, kun je ook nog veel meer doen op het festival. Je kunt ook naar jeugddocumentaires of –televisie of naar het MediaLab: de grootste digitale speeltuin van de wereld met de nieuwste games, virtual reality installaties en workshops.

Zet de dagen vast in je agenda!
14 t/m 27 oktober: Cinekid on Tour
21 t/m 27 oktober: Cinekid Amsterdam