Ontmoet Annegien: Talent of the Year

We hebben dit jaar een nieuwe titel in het leven geroepen: Talent of the Year. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat jong talent gezien wordt. Onze allereerste titelhouder is niemand minder dan megatalent Annegien Schilling, ook wel bekend als Instagram-ster fetching_tigerss. Annegien is pas zestien en heeft meer dan 740.000 volgers op Instagram. Ze behoort inmiddels tot de twintig meest gevolgde Nederlanders op het medium. Als je op haar account kijkt dan begrijp je meteen waarom: ze plaatst prachtig bewerkte foto’s van zichzelf.

Er komt een boel kijken bij het zijn van Talent of the Year. Zo reikt Annegien de publieksprijs voor Beste Nieuwe Media Productie uit tijdens de prijsuitreiking op de laatste dag van ons festival en zal ze meedenken over de programmering van het Cinekid Festival van volgend jaar.

Annegien transformeert foto’s van zichzelf in kunstwerken met behulp van apps op haar telefoon. Hoewel de meesten haar foto’s dus enkel op een klein scherm zien, heeft ze ook al haar werk in het groot mogen exposeren op station Amsterdam Centraal. Daarnaast is er afgelopen jaar een documentaire over haar gemaakt: Het meisje van 672k. Op haar YouTube kanaal legt ze aan haar volgers uit hoe ze de foto’s maakt.

Annegien op Cinekid
Tijdens Cinekid zal Annegien geen moment stil zitten want ze heeft een druk programma voor de boeg. Zo zal ze schitteren op verschillende podia zoals tijdens de Youtube Tutorial Show én zal ze een masterclass geven over hoe ze al die bijzondere foto’s maakt. Haar werk is trouwens overal op het terrein van Cinekid te zien! De documentaire over Annegien wordt ook vertoond en wel tijdens de Tussen Kunst & Kids Docushow.