Ontdek het heelal met Professor Astro Cat’s Solar System app

Professor Astro Cat’s Solar System
 
Ga mee op ontdekkingsreis en verken ons zonnestelsel! Swipe van de ene naar de andere planeet en ontdek alle leuke en interessante feitjes. Waarom hebben we een zomer en een winter? Hoe lang duurt het voordat een zonnestraal de aarde bereikt? Hoe oud ben ik als ik op Mercurius woon? Benieuwd naar het antwoord? Klik op een willekeurige planeet en leer alle feitjes en wetenswaardigheden kennen. Speel de quiz als je denkt dat je goed op de hoogte bent. Bij tien goede antwoorden verdien je een medaille én een onderdeel voor de bouw van je eigen spaceshuttle.  
 
Professor Astro Cat’s Solar System maakt gebruik van een 5-stappensysteem dat kinderen aanmoedigt om te blijven leren en spelen en creëert daarmee tegelijkertijd een hoge betrokkenheid. Het 5-stappensysteem bestaat uit: verkennen, ontdekken, spelen, verdienen en bouwen. De app heeft duidelijke instructies en de feitjes worden met behulp van een animatie weergegeven. 
 
Minilab combineert leren met spelen met een visuele verhaal om kwalitatief hoogwaardige digitale producten voor kinderen te ontwikkelen die ouders kunnen vertrouwen. De app bevat geen advertenties, in-app aankopen of links naar sociale media.
 
Cinekid AppLab
 
Deze app en vele anderen kun je gratis downloaden via de Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. 10 mei wordt de nieuwe Cinekid AppLab gelanceerd, maar de app is nu al te gebruiken. Download hem via iTunes of via de Google Play Store