Nominaties Beste Europese Animatie bekend!

Ook dit jaar vertoont het Cinekid Festival weer een greep uit de beste korte Europese animatiefilms. Een jury nomineert uit deze selectie 3 films die kans maken uitgeroepen te worden tot Beste Europese Korte Animatiefilm. De kanshebbers zijn dit keer:

Twee vrienden / Frankrijk, 2014
Een rups wordt gered door een kikkervisje en de twee worden vrienden. Maar als ze allebei wat ouder worden, begin je je af te vragen: eten kikkers geen vlinders? Bijzondere afstudeerfilm uit Frankrijk.

De olifant en de fiets / Frankrijk, 2015
Blij, bijzonder stop-motionfilmpje over een olifant die straatveger is in de stad en al zijn geld besteedt aan bananen. Als hij op een enorm reclamebord een fiets ziet die helemaal zijn maat lijkt, is hij verkocht. Hij moet en zal hem hebben! Als je goed kijkt zie je dat de Russische maakster alles heeft opgebouwd uit uitgeknipte stukken papier. 

Verstrengeld / Tsjechië, 2014
Steeds weer komt er iets of iemand tussen. Terwijl de twee verliefde wezentjes niets anders willen dan samen zijn. Magische wereld van draden en echte stukjes plant. De muziek in deze prachtige Tsjechische stop-motionfilm vertelt het verhaal.

De winnende film wordt bekend gemaakt op de prijsuitreiking van donderdag 22 oktober. 

Bestel hier je kaarten voor Europees Kort: Sweet Dreams en/of Europees Kort: Dieren zijn net mensen