Nominaties bekend voor de beste AppLab apps

We hebben de twaalf beste apps uit het AppLab genomineerd voor een Cinekid Leeuw. Deze prijs zal tijdens Cinekid worden uitgereikt, voor het eerst in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation. 
 
De Cinekid Leeuw beloont de beste, mooiste en meest unieke apps voor kinderen van het afgelopen jaar. Met de prijs willen we de kwaliteit van apps voor jonge doelgroepen bevorderen. De apps zijn geselecteerd uit Cinekid AppLab: onze gratis app die je helpt om de beste apps te vinden voor kinderen.  
 
De vakjury, bestaande uit Gioia Smid, Juliet Tzabar en David Kleeman, zal een winnaar benoemen. Gelet wordt op kwaliteit, innovatie en authenticiteit. Hierbij zijn artwork, gebruiksgemak, interactie ontwerp, geluid en de verhaallijn belangrijke criteria. 
 
 De nominaties voor de Cinekid Leeuw AppLab Award 2016 zijn:
 
DNA Play, Avokiddo (Cyprus)
Duckie Deck Homemade Orchestra, Duckie Deck Development (Polen)
Een Verre Reis, YipYip (Nederland)
Lumino City, State of Play Games (Verenigd Koninkrijk)
Mathie, Hoglet Studio (Polen)
Osmo Coding, Osmo (Verenigde Staten)
Sago Mini Friends, Sago Sago (Canada)
Shadowmatic, Triada Studio (Armenië)
Skyscrapers, Tinybop (Verenigde Staten)
Sphero SPRK,  Sphero, Inc. (Verenigde Staten)
Weirdwood Manor, All Play, No work (Canada)
With a Few Bricks, Clea Dieudonne (Frankrijk)
 
De apps zijn tijdens Cinekid te spelen in het MediaLab, de grootste interactieve digitale speeltuin van Europa. In het Medialab vind je de nieuwste games, installaties en mediaworkshops.
 
Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 21 oktober maken we de winnaar bekend. De prijs? De Cinekid Leeuw AppLab Award 2016 én een bedrag van € 2.000,-!
 
Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten, maar hoe weet je nou eigenlijk of deze wel geschikt zijn voor kinderen? Hiervoor hebben we Cinekid AppLab ontwikkeld, een hulpmiddel om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden, speciaal voor kinderen.

Copyright: Fiep Amsterdam bv: Fiep Westendorp Illustrations
 
Fiep Westendorp
Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Haar tekeningen hebben een bijzondere plek veroverend in de harten van jong en oud. Ze liet de rechten op haar werk na aan de Fiep Westendorp Foundation. Deze stichting ondersteunt en initieert hiermee onder andere  projecten die kinderen creatief stimuleren. Met het beschikbaar stellen van deze prijs wil de Fiep Westendorp Foundation de kwaliteit van (nieuwe) media voor kinderen stimuleren.
 
Sinds juni rijdt de Fiepbus, een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus, door heel Nederland om de geboortedag van Fiep Westendorp te vieren. In en rond de bus zijn de leukste activiteiten te beleven én allerlei spellen te spelen, waaronder een selectie van apps uit het AppLab.