Nominaties bekend voor beste apps van Cinekid AppLab

Cinekid heeft twaalf apps genomineerd voor de Cinekid Leeuw, een prijs voor de beste app uit Cinekid AppLab 2016. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation, tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie.

De Cinekid Leeuw beloont de beste, mooiste en meest unieke apps voor kinderen van het afgelopen jaar. Met de prijs wil Cinekid de kwaliteit van apps voor jonge doelgroepen bevorderen. De apps zijn geselecteerd uit Cinekid AppLab: een hulpmiddel in de vorm van een gratis app om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor kinderen.

De vakjury, bestaande uit Gioia Smid, Juliet Tzabar en David Kleeman benoemen een winnaar uit de twaalf genomineerden. Gelet wordt op kwaliteit, innovatie en authenticiteit, waarbij artwork, gebruiksgemak, interactie ontwerp, geluid en de verhaallijn belangrijke criteria zijn.

 De nominaties voor de Cinekid Leeuw AppLab Award 2016 zijn:

 • DNA Play, Avokiddo (Cyprus)
 • Duckie Deck Homemade Orchestra, Duckie Deck Development (Polen)
 • Een Verre Reis, YipYip (Nederland)
 • Lumino City, State of Play Games (Verenigd Koninkrijk)
 • Mathie, Hoglet Studio (Polen)
 • Osmo Coding, Osmo (Verenigde Staten)
 • Sago Mini Friends, Sago Sago (Canada)
 • Shadowmatic, Triada Studio (Armenië)
 • Skyscrapers, Tinybop (Verenigde Staten)
 • Sphero SPRK,  Orbotix inc. (Verenigde Staten)
 • Weirdwood Manor, All Play, No work (Canada)
 • With a Few Bricks, Clea Dieudonne (Frankrijk)
   

De genomineerde apps zijn te spelen in het MediaLab tijdens het Cinekid Festival van zaterdag 15 oktober tot en met vrijdag 21 oktober 2016. Het MediaLab is met 1.200 m2 de grootste interactieve digitale speeltuin van Europa. Hier vind je de nieuwste games, installaties en mediaworkshops.

Cinekid maakt de winnaar bekend tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 21 oktober 2016. De winnaar ontvangt de Cinekid Leeuw AppLab Award 2016 en een bedrag van € 2.000,-.

Over AppLab
Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Ouders, leerkrachten en andere opvoeders willen het beste voor kinderen, maar hoe vind je dat binnen deze overdaad? Daarvoor isCinekid AppLab ontwikkeld, een selectie van apps die door Cinekid onafhankelijk beoordeeld zijn en aanbevolen, als hulpmiddel om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor kinderen.

Over Fiep Westendorp
Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Fiep Westendorp liet de rechten op haar werk na aan de Fiep Westendorp Foundation. Deze stichting ondersteunt en initieert hiermee onder andere  projecten die kinderen creatief stimuleren.

Met het beschikbaar stellen van deze prijs wil de Fiep Westendorp Foundation de kwaliteit van (nieuwe) media voor kinderen bevorderen.