Nieuwe app-tip: Highlight Monster Day

Vandaag is de lancering van Highlight Monster Day: een kleurijke en interactieve app waar peuters en kleuters spelend leren. Een app die de nieuwsgierigheid prikkelt!

Highlight Monster Day is een kleurrijke en interactieve app waar peuters en kleuters spelend leren. Kinderen krijgen de taak om een dag voor hun eigen monster te zorgen: opstaan, ontbijten, tandenpoetsen en beleef samen de dag!

Iedere activiteit heeft een interactief element. Zorg dat het monster er tiptop uitziet,  ga een potje basketballen en laat een plantje groeien. De activiteiten zijn erg realistisch, waardoor kinderen de virtuele wereld eenvoudig kunnen koppelen aan de fysieke wereld en de nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld.
 Highlight Monster Day stimuleert empathie, fantasie en de motoriek van kinderen. De app is erg visueel, waardoor het makkelijk te begrijpen is wat de bedoeling is. Daarnaast is de game open-ended en genderneutraal.

Highlights for kids en Colto zijn de makers van de app. Zij zijn overtuigd van spelend leren en moedigen kinderen aan om te ontdekken. De app biedt extra informatie voor ouders en bevat geen in-app aankopen en advertenties.
 

Cinekid AppLab

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store