Medewerker Pers en Publiciteit

Cinekid zoekt een medewerker Pers en Publiciteit voor de afdeling Marketing en Communicatie

Het betreft een tijdelijke functie (zwangerschapsvervanging) van 3 maanden van 1 augustus – 1 november 2015

Gemiddeld: 0,8 FTE

De Functie:
Als medewerker Pers en Publiciteit ben je een belangrijk onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie. Je bent verantwoordelijk voor de publiciteit & promotie van alle activiteiten van de Stichting Cinekid en draagt zorg voor een eenduidige communicatie naar de buitenwereld. Je verricht je werkzaamheden hiërarchisch onder het hoofd marketing en communicatie.

De medewerker Pers en Publiciteit is o.a. verantwoordelijk voor:
- Pers & Public Relations:
- het opstellen en uitvoeren van PR-plannen,
- de organisatie en productie van diverse activiteiten zoals persbijeenkomsten, Uitmarkt en de  jaarlijkse kick-off van het festivalprogramma, 
- het schrijven van persberichten, afnemen van interviews,  het samenstellen van nieuwsbrieven en beheer en archivering van documentatie,
- creëren en realiseren van free publicity en (waar mogelijk) betaalde uitingen,
- organiseren, uitbreiden en warm houden van perscontacten
- Websitebeheer.
- Bijhouden van onze Social Media kanalen: verzamelen en schrijven van artikelen, redigeren en publiceren.
- Ondersteuning van het afdelingshoofd op het gebied van relatiemanagement met onze sponsoren en (media/pers)partners.
- Alle dagelijks voorkomende werkzaamheden op de afdeling.

Jouw profiel
- Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding (of hoger) op het gebied van marketing & communicatie, richting pers & publiciteit en bij voorkeur 2 of meer jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
- Je hebt een aantoonbare passie voor film, tv en/of media en vind het leuk om met en voor kinderen te werken.
- Je hebt een ontwikkeld commercieel gevoel en werkt resultaatgericht: je kunt de behoeften van Cinekid  goed vertalen naar concrete acties.
- Je bent stressbestendig en vindt het geen probleem om onder (tijds)druk te werken.
- Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels , je beschikt over een groot taalgevoel en je werkveld is 'communicatie'. Pakkende brochureteksten, korte activerende social media postings en serieuze persberichten schud je makkelijk uit je mouw.
- Je hebt geen 9 – 5 mentaliteit.
- Kennis van Illustrator en/of Photoshop is gewenst.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een informele werksfeer in  Amsterdam, collega's met passie, motivatie en een uitdagende werkplek.
Formatie: 0,8 fte (full-time rond het festival in de herfstvakantie)
Functie per: 1 augustus 2015
Salariëring: afhankelijk van leeftijd en ervaring tot maximaal € 2.643,- bij 1,0 FTE, exclusief 8% vakantiegeld en pensioenbijdrage werkgever (ABP)

Reacties met curriculum vitae graag vóór 11 mei 2015 per e-mail: marketing@cinekid.nl onder vermelding van: vacature medewerker Pers en Publiciteit.

Over Cinekid

Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren; om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.
Dit bereiken we door het jaarlijkse Cinekid Festival, het Film-, TV- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd van 2 - 14 jaar (50.000 bezoeken), doorlopende Cinekid Projecten (20.000 bezoeken) en Cinekid for Professionals (2.000 bezoeken), het onderdeel van het festival wat gericht is op mediaprofessionals werkzaam in de jeugdmedia.