Maak kennis met Enter the Writers

De komende tijd zul je regelmatig interessante blogs op onze website zien verschijnen. Die zijn afkomstig van Enter the Writers. Een redactie bestaande uit een groep jonge schrijvers en coaches met een multidisciplinaire achtergrond nemen de werken van het Cinekid MediaLab onder de loep en schrijven over hun bevindingen. Hierbij zullen ze nieuwe verbanden zoeken met andere domeinen waarbij centraal staat hoe nieuwe technieken nieuwe vormen van verhalen vertellen mogelijk maken en tegelijkertijd wat voor impact deze technieken hebben op onze samenleving. 

Met het thema, Storytelling: Machines between hardware and software, gaat Cinekid in 2016 verder in op dit onderwerp. In de film- en televisiewereld is men nog maar net bijgekomen van de transmedia en crossmedia hype, waarmee beeldscherm projecten ook een online of interactieve aanwezigheid konden krijgen. Tegenwoordig zien we hoe bijvoorbeeld de opmars van Virtual Reality de uitdaging van een nieuwe vocabulaire en content met zich meebrengt. En wordt de vraag wat nu hoogwaardige content is, of kunst is steeds nijpender, ook in de wereld van games en apps.

Maar ook de nieuwe genetwerkte fysieke wereld gaat een steeds grotere rol spelen: steeds vaker zijn ook de fysieke dingen om ons heen interactief en (online) gekoppeld. Voorwerpen communiceren met elkaar en met ons, en lijken bezield met emoties en autonomie. Deze ontwikkelingen leveren nieuwe gereedschappen en verhalen op. Enter the Writers wil op zoek gaan naar de nieuwe grammatica en verschijningsvormen van de komende fase.

Naar Enter the Writers

Het team
De redactie van Enter the Writers wordt geleid door Anna van Leeuwen. De redacteuren zijn: Marijn van der Jagt, Kaweh Modiri, Dirk Vis, Marloeke van der Vlugt en Marian Cousijn.