Jeugddocu's op Tweetakt

Aankomende Hemelvaartsdag (25 mei) organiseren we samen met Festival Tweetakt een speciale editie van Kunst & Docs op het prachtige Fort Ruigenhoek in Utrecht. Op deze dag kun je genieten van drie verschillende blokken met documentaires die worden aangevuld met Q&A’s en optredens van de hoofdpersonen uit de films. Bovendien zijn er twee exposities te bewonderen van Annegien (Het meisje van 672k) en Dante (Titaantjes). Nieuwsgierig naar alle films, bekijk dan hier de omschrijvingen. 
 
Data en locatie: Hemelvaartsdag (25 mei) op Fort Ruigenhoek, Trekkerschuur 
Leeftijd: Er is een programma voor 8 jaar en ouder en 12+:
Prijzen:
0-3 jaar                    €0.00 
4-17 jaar                  €5.00
Vanaf 18 jaar          €8.00
 
Kaartverkoop: Lees hier verder voor meer informatie en koop je tickets via Tweetakt.
 

Blok 1: Kunst en Docs 8+

11:00 - 12:30

 
BENTE’S STEM 

De 11-jarige Bente doet mee aan The Voice Kids en is opeens heel populair. Maar hoe leuk is zingen onder druk? Vinden haar nieuwe vriendinnen haar ook nog leuk als ze straks niet meer op televisie is?
 
 
TITAANTJES: Jong talent Dante en kunstenares Ans Markus
 
Sinds het moment dat Dante (13) voor het eerst een potlood in haar handen had, is ze begonnen met tekenen. Ze besteedt elk vrij uurtje van de dag aan haar tekeningen; dromerig, magisch, en vaak met een transformatie of vrouwenlichaam als onderwerp. Dante is namelijk geboren als jongetje, maar voor haar gevoel altijd al een meisje. Ze ontmoet kunstenares Ans Markus, op wie ze eigenlijk meer blijkt te lijken dan ze dacht.
 
 
SPOTLIGHT ON MERNA 

Meedoen aan The Voice Kids is een hele belevenis, maar voor de elfjarige Merna is het helemaal bijzonder. Haar ouders moesten vluchten uit Irak en nu wonen ze in Libanon. Het gezin wacht al twee jaar op toestemming om verder te mogen reizen. Zingen helpt haar: ze wordt er rustiger en minder bang van. Vanwege haar status als vluchteling mag Merna niet mee naar de buitenlandse optredens van de finalisten, maar in Libanon is ze ondertussen een nationale beroemdheid geworden.

 

Blok 2: Kunst en Docs 12+
13:00 - 14:30

 

NINNOC

Ninnoc heeft moeite met groepen. Waarom moet iedereen zich hetzelfde gedragen, iedereen er hetzelfde uitzien? Ninnoc kan zichzelf niet beschrijven, maar wel hoe het voelt om te worden buitensloten. Op haar oude school hoorde ze er niet bij, op haar nieuwe school laat ze zich niet helemaal kennen. Want ze wil zich niet klakkeloos aanpassen, maar is ook bang te worden buitengesloten. De montage en stijl van de film echoën hoe Ninnoc zich voelt – en laten de kijker misschien een beetje begrijpen waarom zo’n pienter meisje sommige dingen zo moeilijk vindt.
 
 
ROCKNROLLERTJES
 
Plaatjes draaien, samen oefenen voor een optreden en giechelen om wie de meest vieze scheten kan laten: dat is waar het leven van de drie pubers Sia (15), Bas (14) en Vince (13) om draait. Samen vormen ze de band Morganas Illusion. Dan wordt Sia depressief. Zijn ziekte lijkt grote gevolgen te hebben voor de broederlijke vriendschap met de twee andere bandleden en het succes van de band. Ontroerend coming of age-verhaal over de effecten van een depressie en de heilzame, helende werking van muziek en vriendschap.
 
 
HET MEISJE VAN 672 K 
Annegien is pas zestien, maar ze heeft al meer dan 672.000 volgers op Instagram. Over de hele wereld worden haar prachtige en kunstzinnige foto's bekeken en beoordeeld. Als een commercieel tv-kanaal haar een aanbod doet, twijfelt ze.
 

Blok 3: Kunst en Docs (Combi)
15:00 - 17:00

  • Bentes stem, gevolgd door Q&A met optreden Bente 
  • Titaantjes: Jong talent Dante en kunstenares Ans Markus, gevolgd door een Q&A met Dante
  • Ninnoc, gevolgd door een Q&A en een optreden van Ninnoc 
  • Rocknrollers, gevolgd door een Q&A en een optreden van de band
 
 
Tweetakt X Cinekid
In samenwerking met Tweetakt, het jaarlijks kunstenfestival voor alle leeftijden in Utrecht met theater, dans, muziek en (interactieve) kunst is er een selectie gemaakt van leuke, recente, korte documentaires met een aantal bijzondere kinderen in de hoofdrol. Het festival vond dit jaar plaats van 31 Maart t/m 16 april in het festivalhart op de Neude en diverse Utrechtse theaters én op Fort Ruigenhoek in Groenekan.