Het zakmes is terug!

De film Het zakmes bestaat 25 jaar! Dat moet gevierd worden en daarom wordt de film eenmalig vertoond op het Cinekid Festival. Maar dat is niet het enige: er verschijnt een nieuwe editie van het kinderboek en deze zal tijdens een feestelijke presentatie op het festival worden onthuld.

Het boek is geschreven door Sjoerd Kuyper en de film is geregisseerd door Ben Sombogaart. Het zakmes won in 1992 zowel het Gouden Kalf voor Beste Regie en de Cinekid Film Award. In 1993 won de film bovendien een Emmy voor Beste Jeugdprogramma.

Op 23 oktober zal de boekpresentatie plaatsvinden op het Cinekid Festival met een Q&A onder andere schrijver Sjoerd Kuyper. 

Het verhaal
Mees heeft een probleem: hij heeft per ongeluk Tims zakmes mee naar huis genomen en kan het mes niet teruggeven omdat zijn beste vriend net verhuisd is. Het enige wat Mees weet is dat Tim naar Flevoland vertrokken is. Mees’ moeder is bijna nooit thuis is en zijn vader heeft het druk met het huishouden en de post voor zijn beroemde vrouw. Veel tijd voor Mees hebben ze niet en dus moet Mees in zijn eentje op zoek naar zijn vriend.