Gezocht: gr 7/8 voor Europees filmproject

Inschrijvingen zijn gesloten! Eind april maken we aan de scholen die zich hebben aangemeld bekend welke scholen/klassen deel kunnen nemen aan het project.

Filmprogrammeurs gezocht!

Geef jij les aan een groep 7 of 8? En hebben jullie altijd al eens mee willen programmeren met een filmfestival? Doe dan nú mee aan Wrap!. Uit alle inzendingen selecteren wij 10 klassen die in mei/juni 2015 deel kunnen nemen aan dit Europese filmproject.

Wat is Wrap!?
Wrap! is een Europees filmproject. Samen met een aantal andere Europese landen koopt Cinekid de ´educatieve rechten´ van een selectie films aan. Dit betekent dat we de rechten hebben om ze in een klas of als schoolvoorstelling in een theater te vertonen. Het zijn films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Met deze films geven we kinderen een blik op de wereld. Films waarin ze zichzelf herkennen en waarin ze meegevoerd worden door bijzondere verhalen.

 

 

 

 

 

Wat vragen we van jullie?
- Van Cinekid ontvang je een DVD inclusief lesmateriaal.
- In de maand mei of juni bekijken jullie de film in de klas en gebruiken het lesmateriaal voor een les vooraf en een les na afloop van de film.
- Na afloop vult de leerkracht de evaluatie van het lesmateriaal in. Hierin laten jullie ons weten wat jullie van de film en het lesmateriaal vonden.

Het project

De 10 klassen uit Nederland zijn niet de enigen die deelnemen aan het project. Ook in Portugal, Zweden, Polen, Noorwegen en Schotland kijken kinderen in de maand juni naar films uit het pakket. Naar aanleiding van al deze ervaringen wordt een DVD-box samengesteld die komend jaar door Cinekid wordt uitgebracht, met daarin een selectie bijzondere, blik-verruimende en  kwalitatief hoogwaardige films voor groep 1 t/m groep 8.

Deelnemende scholen ontvangen een gratis exemplaar van de DVD-box!

Inschrijvingen zijn gesloten! Eind april maken we aan de scholen die zich hebben aangemeld bekend welke scholen/klassen deel kunnen nemen aan het project.