Genomineerden tv-programma’s bekend

Van de tientallen televisieprogramma’s die zijn ingestuurd, zijn er nu zes genomineerden uitgekozen voor de Cinekid Kinderkast prijzen. Deze zijn opgedeeld in twee categorieën, fictie en non-fictie, waarvan de winnaars op vrijdag 27 oktober tijdens een feestelijke uitreiking bekend worden gemaakt.

Deze selectie zijn niet zomaar tot stand gekomen. Een professionele vakjury heeft uit de 56 inzendingen de genomineerden gekozen. De vakjury is ook verantwoordelijk voor een shortlist aan programma’s waar vervolgens 3.000 kinderen uit alle 12 provincies op konden stemmen. Het tv-programma met de hoogste score wint vervolgens de publieksprijs. Tenslotte, wordt er uit alle 56 inzendingen ook een winnaar gekozen voor genre overstijgend werk en deze wint de Gouden Cinekid Kinderkast.

Dit zijn de genomineerden


Kop op
Drie vrienden vinden tijdens het buitenspelen een gedumpte wasmachine. De wasmachine blijkt vreemde krachten te bezitten, want de vrienden verwisselen per ongeluk van hoofd wanneer ze die in de machine stoppen. Ze gaan naar de huizen waar hun hoofden bij horen en komen er achter hoe veel hun levens van elkaar verschillen.

George & Paul
George en Paul zijn beste vrienden die leven in een wereld waar alles is gemaakt van houten blokken. Het duo is altijd op zoek naar avontuur en gebruiken hun verbeelding en creativiteit om de leukste uitvindingen te maken.

Zenith
Wat doe je als je er achter komt dat je ouders door robots zijn vervangen? Dat is wat de 14-jarige Fay en 10-jarige Boris is overkomen. Wanneer ze er achter komen dat ze de robots kunnen besturen en alles kunnen laten doen wat ze willen, loopt het uit de hand.

Ik ben Nederlander
Acteur Jack Wouterse gaat door het hele land op bezoek bij kinderen om meer te weten te komen over hun leven en waar ze zich me bezig houden als Nederlanders. In het programma praten ze onder andere over school, hun favoriete eten en hun dromen.

Slagershart
Wessel is voorbestemd om de slagerij van zijn vader en opa voort te zetten. Hij is een goede worstenmaker en vindt het slagersvak leuk, maar twijfelt over de toekomst. Hij vindt het namelijk ook interessant om met lévende dieren te werken, in plaats van met dode. Wordt hij later slager of gaat hij breken met een traditie en daarmee zijn familie teleurstellen?

Hallo, ik heb kanker
In dit programma worden vier tieners met kanker gevolgd. Catherine, Daimon, Rachel en Julian filmen zichzelf en laten van dichtbij zien hoe zij met deze ziekte omgaan.