GEZOCHT: Engels sprekende kinderen

Cinekid for Professionals is een 5-daags evenement tijdens het Cinekid Festival in oktober wat TV kopers, producenten, distributeurs, regisseurs, netwerken, verkopers, entertainment bedrijven, academici en journalisten bij elkaar brengt die hun volle focus op media voor kinderen hebben.

Cinekid is gevestigd in Amsterdam, waar 's werelds grootste media-festival voor kinderen wordt gehouden. Elk jaar komen er meer dan 50.000 kinderen die de mogelijkheid krijgen om meer dan 500 mediaproducties te zien die door het festival geselecteerd worden: speelfilms, documentaires voor kinderen, korte films, animaties, tv-series en eenmalige producties, crossmedia producties, interactieve installaties, en workshops.

Tijdens het Cinekid for Professionals-programma, geven wij experts uit de industrie de kans om hun kinderenprojecten te pitchen aan een groep van internationale, (Engels sprekende) kinderen. Zij zullen clips laten zien aan de deelnemende kinderen en hun mening vragen. Dit is een unieke kans voor hen om te zien hoe kinderen reageren op hun projecten en om te horen, maar vooral ook zien wat ze denken. Kinderen hebben de mogelijkheid om bestuurder te zijn voor een dag, en ze kunnen zelfs een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van de productie!

Test & Pitch met kinderen zal worden beheerd door Lisa Wade, bekend in Nederland als presentator van Nederlandse tv-shows voor kinderen zoals Het Klokhuis en 13 in de Oorlog.

Naar wie zijn we op zoek?
We zijn op zoek naar deelnemers voor drie focusgroepen die bestaan ​​uit 8 - 10 kinderen in de volgende leeftijdscategorieën:
Focusgroep 1: 4 - 6 jaar oud
Focusgroep 2: 6 - 10 jaar oud
Focus groep 3: 10 - 12 jaar oud

Wanneer vindt het plaats?
Test & Pitch met kinderen vindt plaats op vrijdag 21 oktober 2016, 9.30-13.00 in het Ketelhuis op het Westergasterrein in Amsterdam.
Focusgroep 1: 10.00 -11.00 uur 
Focusgroep 2: 11.00 -12.00 uur 
Focusgroep 3: 12.00 -13.00 uur

Wat bieden wij de kinderen?
De deelnemende kinderen kunnen genieten van de geweldige mogelijkheid om voor een dag regisseur te zijn, maar ook om hun mening te geven op video clips van projecten die in ontwikkeling zijn. Daarnaast zal de deelnemer en één van hun ouders/begeleiders een gast badge krijgen die ze gratis toegang geeft tot het Medialab en het Film en Televisie programma op vrijdag 21 oktober 2016.

Hoe aan te melden?
Als u interesse heeft om deel te nemen, of als u nog vragen heeft, schrijf dan een e-mail naar Eva Hekman, producent van Test & Pitch met kinderen: 
e.hekman@cinekid.nl