Drie wonderschone animatie apps centraal

Vanaf juni 2016 wordt de 100ste verjaardag van Fiep Westendorp gevierd met een jubileumjaar vol activiteiten. De illustraties van Fiep Westendorp maken al jaren vele kinderen (en volwassenen blij). Ter gelegenheid van de verjaardag licht de redactie van AppLab een paar prachtig geanimeerde apps uit. Apps die een lust zijn voor het oog, maar vooral ook erg leuk zijn.

Pim en Pom op Safari (2-5 jaar)
Fiep Amstercam bv, Amsterdam

Ga mee op een interactief avontuur met Pim en Pom, de twee poezen getekend door Fiep Westendorp. Pim en Pom gaan op Safari in hun eigen tuin. Speel een spelletje met de twee poezen, zing een liedje of ga mee op een avontuur voorgelezen door Georgina Verbaan.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (5-8 jaar)
Moonbot Studios, Verenigde Staten

Een prachtig vormgegeven (voor)leesboek gebaseerd op prenten van William Joyce. Zowel het e-book als de korte animatiefilm hebben vele prijzen gewonnen. De app is bijzonder omdat het een mooie combinatie is van een interactief prentenboek en de korte film. In de app staat de liefde vor beoken en verhalen centraal, in het verhaal komen de boeken letterlijk tot leven.

Lumino City (8 jaar en ouder)
State of Play, Engeland

In dit wonderschone puzzel en avonturenspel baan je je weg door een geheimzinnige stad om opa te terug te  vinden. De app won vele prijzen waaronder een BAFTA in 2015 voor Artistic Achievement.

 

Over AppLab

Wil je een vande bovenstaande apps downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store

 

Kom naar de Fiepbus!

Vanaf juni 2016  reist Applab 1,5 jaar door heel het land in de Fiepbus: een vrolijk gedecoreerde dubbeldekker waarin kinderen al spelend en tekenend de 100e verjaardag van Fiep Westendorp kunnen vieren. Bekijk op de jubileumwebsite welke haltes de Fiepbus bij jou in de buurt aandoet!