Cinekid zoekt Stagiair(e)s

Wil jij ervaring op doen bij hét Film, Televisie en Nieuwe Media festival voor kinderen?
Dat kan, want Cinekid zoekt verschillende stagiair(e)s in de periode van april t/m november 2018!
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Ook biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.
 
Voor de komende festivaleditie en voor projecten jaarrond heen zijn we op zoek naar verschillende stagiair(e)s:
  • Cinekid for Professionals: we zoeken dé duizendpoot die ervoor zorgt dat het vierdaagse event voor Professionals op rolletjes verloopt.
  • Digitale Cultuur: we zoeken een productiewonder voor de internationale kunstinstallaties in het Cinekid MediaLab.
  • Educatieve Mediaworkshopswe zoeken een creatieve aanpakker die de nieuwe Cinekid workshops gaat ontwikkelen.
  • Grafische vormgevingwe zoeken een creatieveling die samen met onze grafisch vormgever alle grafische output voor Cinekid ontwikkelt.
  • Vrijwilligerscoördinatiewe zoeken een assistent die de vrijwilligerscoördinatoren bijstaat in de zoektocht naar ruim 300 vrijwilligers.
  • ScreeningClub for Professionalswe zoeken dé producent van de ScreeningClub; de digitale videotheek van het Cinekid Festival waar sales agents en distributeurs meer dan 300 producties bekijken.
  • Educatie & Productiewe zoeken een enthousiasteling die de afdeling Educatie ondersteuning kan bieden bij zowel producties van verschillende workshops als het ontwikkelen van educatief lesmateriaal. 
  • Marketing: we zoeken een aanpakker met een voorliefde voor eventmarketing en met eigen ideeën. 
 
Wij bieden jou:
Een interessante, internationale omgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)media-industrie. Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld en Cinekid for Professionals is uniek in Europa. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie. Je draait als stagiair(e) volwaardig mee als medewerker.
 
De stage biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een festival en/of projecten. De stages variëren in aantal dagen en maanden maar worden vergoed met een stagevergoeding van €250 p/m bij een voltijds aanstelling. In de zomermaanden kan in goed overleg vakantie opgenomen worden (maximaal 2 weken).
 
Ben je nieuwsgierig geworden?
Kijk dan snel naar de actuele vacatures op onze website op en reageer!