Cinekid zoekt stagiair(e) vrijwilligerscoördinatie

CINEKID ZOEKT STAGIAIR(E) VRIJWILLIGERSCOÖRDINATIE
Periode: augustus – oktober 2018
 
Cinekid is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) of iemand die graag werkervaring wil opdoen in een zeer inspirerende omgeving.
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.
 
Functieomschrijving & Werkzaamheden
Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen het festival. Het is belangrijk dat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen. Hierin heb je samen met de vrijwilligerscoördinatoren een belangrijke taak. Je assisteert de vrijwilligerscoördinatoren in de werving, inroostering en begeleiding van ruim 300 vrijwilligers.
 
De werkzaamheden bestaan o.a. uit:
- Assistentie werving en selectie van vrijwilligers;
- Verwerken van aanmeldingen en invoeren van adresgegevens in database;
- Communicatie met vrijwilligers voor en tijdens het festival;
- Produceren van creatieve, promotionele social media content (tekst, foto's, video's);
- Meehelpen bij het inroosteren van vrijwilligers;
- Assistentie bij de organisatie van vrijwilligersbijeenkomsten;
- Aansturen van alle aanwezige vrijwilligers op het festival;
- Input leveren voor social media;
 
Jouw profiel:
Een geboren organisator met een hands-on mentaliteit. Je bent oplossingsgericht stressbestendig, goed in overzicht houden en durft verantwoordelijkheid te nemen. Het is belangrijk dat je absoluut niet bang bent om te telefoneren.  

Wij bieden jou:
Een top stageplek in een dynamische omgeving waar hard gewerkt wordt binnen een breed team en waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Een stageplaats bij Cinekid levert je nieuwe ervaringen op en is erg goed voor je netwerk. Stagiaires bij Cinekid lopen als volwaardig lid van de organisatie mee. Samen werk je naar het festival toe.

Je beschikbaarheid
Augustus t/m oktober 2018, 4-5 dagen per week.
Het is belangrijk dat je tijdens het festival ook in het weekend beschikbaar bent. Het festival vindt dit jaar plaats van woensdag 17 t/m vrijdag 26 oktober 2018.
 
De stagevergoeding bedraagt € 250,- per maand bij een voltijds aanstelling. Solliciteren? Mail je motivatie en CV voor 1 juli naar info@cinekid.nl t.a.v. Ilona Hol.