Cinekid zoekt stagiair(e) Screeningclub

CINEKID ZOEKT STAGIAIR(E) SCREENING CLUB CINEKID FOR PROFESSIONALS
Periode: juli – november 2018 (of in overleg)
Cinekid for Professionals is per juni 2018 op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) of iemand die graag werkervaring wil opdoen in een zeer inspirerende omgeving.
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP)Dit vierdaagse evenement vindt plaats tijdens de tweede helft van het Cinekid-festival.  Het is dé ontmoetingsplek voor alle professionals in de internationale  kindermedia-industrie en wordt druk bezocht door producenten, regisseurs, sales agents, distributeurs, aankopers, journalisten, academici, (game)designers, etc. wereldwijd. Het evenement zorgt ervoor dat zij met elkaar in contact kunnen komen en zaken kunnen doen en de meest recente producties kunnen aankopen. Daarnaast wordt er een inspirerend conferentie en seminar-programma met de nieuwste onderwerpen op het gebied van kindermedia georganiseerd. 
Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.
 
Wij bieden jou:
Een interessante, internationale omgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)media-industrie. Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld en Cinekid for Professionals is uniek in Europa. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie. Je draait als stagiair(e) volwaardig mee als medewerker. De stage biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een festival en een internationaal platform. Daarbij zal, met name in de eerste twee maanden, de nadruk liggen op research waardoor je goed kennismaakt met het programma en het publiek van Cinekid for Professionals.
Momenteel bestaat Cinekid for Professionals uit een Hoofd en een coördinator van de afdeling. Geleidelijk zal de afdeling tot aan en tijdens het festival uitgebreid worden naar een team van 8 medewerkers.
 
Werkzaamheden:
Je bent de producent van de ScreeningClub, de digitale videotheek van het Cinekid festival.
In deze digitale sales videotheek kunnen sales agents, distribiteurs en festival vertegenwoordigers meer dan 300 producties bekijken, waaronder het gehele festivalprogramma. Deze ScreeningClub is uniek in Europa en geeft producenten de mogelijkheid om zich te presenteren aan alle belangrijke omroepen en programmeurs in de kindermedia-wereld. Je verwerkt aanmeldingen, bent in contact met sales agenten en producenten, maakt de selectie samen met het hoofd van cinekid for professionals, bent in contact met de technische achterkant van de videotheek en tijdens het festival ben je hét gezicht van de screening club.
Daarnaast ondersteun je het Cinekid for Professionals team en voer je een onderzoek uit naar de het programma.
 
Wat krijg je ervoor terug:
- Je krijgt inzicht in de nieuwste trends in de (kinder)media-industrie;
- Een breed netwerk en persoonlijk contact met medewerkers van grote en kleine bedrijven uit de internationale kindermedia-industrie;
- Je krijgt inzicht in het beheer van (grote) budgetten;
- Je leert contact onderhouden met zakelijke partners;
- Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
- Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken;
 
Jouw profiel:
- Je volgt HBO- of WO-opleiding, of hebt deze net afgerond;
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling uitstekend;
- Je werkt nauwkeurig;
- Je hebt een vriendelijke, klantgerichte en sociale werkhouding;
- Je bent stressbestendig;
- Je kan goed overzicht houden;
- Je hebt een pro-actieve werkhouding;
- Je hebt affiniteit met de internationale (kinder)media-industrie.
 
Je beschikbaarheid
Juli: 3 dagen per week
Augustus: 4 dagen per week
September en oktober: 5 dagen per week
 
De stagevergoeding bedraagt € 250,- per maand.
Meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en CV: Nienke Poelsma, professionals@cinekid.nl. Sluitingsdatum: 1 juni 2018.