Cinekid zoekt stagiair(e) grafische vormgeving

Cinekid zoekt stagiair(e) grafische vormgeving
 
Wil jij ervaring opdoen in het vormgeven van de uitingen van een uniek festival? Cinekid zoekt vanaf 1 augustus tot medio november een creatieve, stressbestendige aanpakker die de vaste grafisch vormgever kan ondersteunen.
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP).
 
Functieomschrijving & werkzaamheden:
Cinekid met een ontwerpbureau dat dit jaar een nieuwe huisstijl en het campagnebeeld voor het festival gaat maken. Jij gaat samen met Cinekid’s interne grafisch vormgever aan de slag om alle grafische output te ontwikkelen, dat bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:
-De catalogus met het gehele festivalaanbod;
-De programmakrant;
-De branding en signing op het festivalterrein;
-Opmaak van advertenties;
-Afbeeldingen voor social media;
-Ontwerpen van keycords, T-shirts voor crew;
-Ontwerpen van merchandise;
-Vormgeven van presentaties;
-Online promotie banners;
-Webdesign;
 
Profiel medewerker:
Cinekid zoekt een vrolijke persoonlijkheid die zelfstandig kan werken en volop eigen ideeën heeft om de uitstraling van het festival nog mooier te maken. Iemand met een proactieve houding, een check-dubbelcheck mentaliteit en niet in de stress raakt wanneer het werk zich opstapelt naar het festival toe. Een festival is een dynamische organisatie. Nieuwe ideeën resulteren dus steeds weer in nieuwe taken en veranderende prioriteiten. Het is belangrijk dat je dit een leuke uitdaging vindt.
 
Cinekid’s ideale kandidaat heeft daarnaast:
- Affiniteit met de doelgroep (kinderen van 3-14 jaar);
- HBO werk- en denkniveau;
- Is gemiddeld 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken in de periode augustus t/m november 2018;
- Spreekt goed Nederlands en Engels in woord en geschrift;
- Is stressbestendig en durft verantwoordelijkheid te nemen;

Wat biedt Cinekid:
Een top stageplek in een dynamische omgeving waar hard gewerkt wordt binnen een breed team en waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Een stageplaats bij Cinekid levert je nieuwe ervaringen op en is erg goed voor je netwerk in de culturele festivalwereld. Stagiairs bij Cinekid lopen als volwaardig lid van de organisatie mee op de afdeling. Samen werk je naar het festival toe.
 
De stagevergoeding is € 250,- per maand, bij 1,0 fte op basis van 40 uur per week. Vakantie (maximaal 2 weken) kan in overleg worden opgenomen in augustus of september.
Stageperiode: 1 augustus t/m medio november voor gemiddeld 4 dagen per week (0,8 fte).
 
Solliciteren? Mail je motivatie en CV naar hoofd marketing en communicatie Sandra van Beers.