CINEKID ZOEKT STAGIAIR(E) EDUCATIEVE MEDIAWORKSHOPS

CINEKID ZOEKT STAGIAIR(E) EDUCATIEVE MEDIAWORKSHOPS
Periode mei t/m november 2018
 
We zoeken vanaf mei tot en met november een creatief en technisch talent die samen met het team Digitale Cultuur een fantastisch workshopaanbod gaat neerzetten op Cinekid Festival 2018.
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Gedurende het festival wordt in dit Medialab een interactieve expositie gehouden met werken uit de wereld van kunst, media en technologie. Met meer dan 45 verschillende installaties, games, performances en workshops van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland en meer dan 10.000 bezoekers is het MediaLab uniek in zijn soort. Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen. 
 
De werkzaamheden bestaan onder meer uit:
- Meedenken en mee-ontwikkelen aan de media workshops voor in het MediaLab 2018;
- Bestaande workshopconcepten door ontwikkelen;
- Assisteren bij de productie van de Cinekid masterclasses;
- Assisteren bij de productie van de workshops;
- Technische ondersteuning bij de voorbereidingen van de workshops;
- Contacten onderhouden met partners en deelnemers;
 
Profiel
We zoeken een vrolijke persoonlijkheid die zelfstandig kan werken en volop eigen creatieve ideeën heeft om het workshopaanbod in het Cinekid MediaLab nog mooier te maken. Een echte creatieve denker die ook het organisatorische onderdeel van deze functie niet schuwt. Basiskennis van hardware en kennis van diverse creatieve software en/of programmeertalen is fijn maar geen pré. Iemand die graag en snel bijleert en niet in de stress raakt wanneer het werk zich opstapelt naar het festival toe. Nieuwe ideeën resulteren dus steeds weer in nieuwe taken en veranderende prioriteiten. Het is belangrijk dat je dit een leuke uitdaging vindt.
 
Onze ideale kandidaat heeft daarnaast:
- Affiniteit met de Cinekid doelgroep (kinderen van 3-14 jaar en ouders van deze kinderen);
- Minimaal HBO werk en denkniveau;
- Is gemiddeld 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken in de periode mei t/m november 2018;
- Beheerst vloeiend Nederlands in woord en geschrift;
- Is stressbestendig en durft verantwoordelijkheid te nemen;
 
Wat krijg je ervoor terug
- Een interessante, internationale omgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)media-industrie;
- Je leert de nieuwste mediatechnieken en trends voor kinderen;
- Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
- Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken;
 
Je beschikbaarheid
juni: 3 dagen per week
Juli en augustus: 4 dagen in de week
September t/m oktober: 5 dagen per week
November: 3 dagen per week
Over de verdeling van de dagen kan worden overlegd.
 
De stagevergoeding bedraagt € 250,- per maand bij 1 fte. Meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en CV: Vanessa Pattipeilohy.