Cinekid zoekt Stagiair(e) Digitale Cultuur

CINEKID ZOEKT STAGIAIR(E) DIGITALE CULTUUR
Periode april t/m november 2018
 
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Gedurende het festival wordt in dit Medialab een interactieve expositie gehouden met werken uit de wereld van kunst, media en technologie. Met meer dan 45 verschillende installaties, games, performances en workshops van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland en meer dan 10.000 bezoekers is het MediaLab uniek in zijn soort.Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.
 
Voor de periode van begin april tot eind november 2018 is er gemiddeld 4 dagen per week plaats voor een stagiair(e) om de afdeling Nieuwe Media te ondersteunen. De stageperiode hoeft niet deze volledige tijd te beslaan. Wel zoekt de organisatie een stagiair die in planning aansluit bij de pieken in drukte in aanloop naar het festival in oktober.
 
De werkzaamheden bestaan onder meer uit:
- meewerken aan de productie van de New Media Award en jury begeleiding
- contacten onderhouden met (internationale) deelnemers MediaLab
- schrijven van teksten voor de programmakrant en educatieve gids
- invoer programmering in de database
- beeldredactie MediaLab voor de website  
- assisteren bij op- en afbouw festival
- assisteren bij uitvoering festival en workshops

Profiel
Wij zoeken een stagiair(e) die handig en enthousiast is en die ervaring heeft met, en interesse in digitale cultuur. Onze ideale kandidaat heeft daarnaast:
- Affiniteit met de Cinekid doelgroep (kinderen van 3-14 jaar en ouders van deze kinderen);
- WO/HBO werk en denkniveau;
- Is gemiddeld 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken in de periode april t/m november 2016;
- Beheerst vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift;
- Is stressbestendig en durft verantwoordelijkheid te nemen;
 
Wat krijg je ervoor terug
- Je krijgt inzicht in de nieuwste trends in de digitale (kinder)media-industrie;
- Een breed netwerk en persoonlijk contact met medewerkers van grote en kleine bedrijven en kunstenaars uit de internationale kindermedia-industrie;
- Je leert contact onderhouden met zakelijke partners;
- Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
- Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken;
 
We bieden een dynamische werkomgeving met een breed en internationaal netwerk, leuke collega’s, veel ruimte voor eigen initiatief en een stagevergoeding gebaseerd op €250 p/m bij een voltijdsaanstelling. Solliciteren? Stuur dan een mail naar Ward Janssen